Valitse sivu

Tarinoita Vesijärvestä ja muista vesistöistä

kuva: Matti Juvonen

Vesijärvi on tänä päivänä pitkäjänteisen hoitotyön tuloksena kaunis ja monipuolisesti asukkaitaan palveleva vesistö, jossa voi uida, kalastaa, veneillä ja meloa tai viettää aikaa sen rannoilla eri tavoin. Lahden seudulla on myös lukuisia muita järviä, puroja ja lampia, jotka ovat monille yhtä lailla tärkeitä ja rakkaita. Kaikkeen tärkeään liittyy paljon muistoja, tarinoita ja tapahtumia, niin myös Vesijärveen ja muihin vesistöihimme.

Vesijärvisäätiö keräsi alkuvuodesta 2019 talteen erilaisia järviin liittyviä muistoja ja tarinoita. Niitä kertyi 39: sattumuksia kalaretkiltä, tunnelmia talvisilta hiihtoretkiltä, kuvauksia Vesijärven rannoilta vuosikymmenien takaa ja paljon muuta. Tarinat ovat esillä näillä sivuilla siltä osin kuin saimme luvan julkaista ne. Niitä on ollut luettavissa myös Seutunelosten ja Uusi Lahti -lehtien sivuilla.

Kiitokset kaikille muistonsa jakaneelle. Kiitokset myös toimittaja Annika Suvivuolle, joka osana opintojaan haastatteli ja kirjasi talteen Pyydystalkoissa 2019 mukana olleiden muistoja.

Huomaathan, että sivun päivitys on vielä hieman kesken, ja sivulle tullaan vielä lisäämään tarinoita ja kuvia!