Valitse sivu

Vesijärvellä ja monella alueen pienemmällä järvellä on jo pitkät perinteet hoitokalastusten toteuttamisessa. Valtaosa Vesijärven hoitokalastussaaliista saadaan loppusyksyllä nuotalla, mutta pyynnissä käytetään myös rysiä, katiskoja ja talvinuottausta.

Tammikuun lopussa on jälleen aika kokoontua vuotuisten Päijät-Hämeen kalatalouskeskuksen pyydystalkoiden äärelle. Talkoissa rakennetaan uusia ja korjataan vanhoja hoitokalastusvälineitä, kuten rysiä ja nuottia. Lisäksi valmistetaan hoitokalastusta varten pyytäviksi tarkoitettuja SAIMAA-katiskoja.

Pyydystalkoot pidetään Lahden kaupungin varikolla (Niemenkatu 77) viikoilla 4 ja 5 (22.1.–26.1. ja 29.1.–2.2.) arkisin klo 8:15–16. Pyydystalkoisiin osallistuminen on maksutonta ja talkoolaisille tarjotaan päivittäin lounas sekä kahvit.

Lämpimästi tervetuloa mukaan pyydystalkoisiin! HUOMIO! Ota mukaan omat pihdit ja käsineet katiskojen valmistukseen.

Vesijärvisäätiö on mukana rahoittamassa talkoita osana Vaikuttavuutta vesienhoidon toimenpiteisiin 2022–2024 -hanketta.

Sisäänkäynti ja hyvin parkkitilaa pihan perällä
– kts. linkki https://tinyurl.com/ybgjwsbc
Raskaat tarvikkeet voi tuoda peräkärryllä sisälle asti

Lataa tulostettava esite tästä!

Lisätietoja:
Päijät-Hämeen kalatalouskeskus
toiminnanjohtaja Janne Partanen
puh 045-171 5544
kalatalouskeskus@outlook.com