Valitse sivu

Vieraslajit ovat olleet hyvästä syystä laajalti esillä tiedotusvälineissä viime aikoina. Vieraslajilla tarkoitetaan esimerkiksi kasvi- tai eläinlajia, joka on ihmistoiminnan seurauksena levinnyt uudelle maantieteelliselle alueelle. Haitallinen vieraslaji aiheuttaa uudessa ympäristössään selviä haittoja alkuperäiselle lajistolle, ekosysteemille, viljelykasveille tai metsätaloudelle. Haitallinen vieraslaji voi levittää tautia, estää virkistyskäyttöä tai alentaa kiinteistön arvoa. Vastuu vieraslajien torjunnasta ja leviämisen ehkäisystä on kiinteistön omistajalla.

On tärkeää oppia tunnistamaan ja torjumaan haitallisia vieraslajeja. Olemme koonneet tiiviin tietopaketin rantaluonnon näkökulmasta keskeisistä vieraskasvilajeista sekä linkkivinkkejä aiheeseen liittyen.

Kesäkuussa somekanavillamme Facebookissa ja Instagramissa julkaistaan viikottain julkaisusarjaa vieraslajeista! Pysy mukana!

Tutustu vieraslajisivustoomme!

Lataa tästä vieraslajiesite

Vieraslajitietoa on koottu osana Hola Lake II -hanketta.

Isosorsimo. Vasemmalla isommassa kuvassa jättipalsami.