Valitse sivu

Kaksiviikkoiset pyydystalkoot saateltiin päätökseen perjantaina 8. huhtikuuta. Talkoissa mm. korjattiin kaksi isoa hoitokalastusnuottaa ja rakennettiin 58 Weke-Werraton -katiskaa. Lisäksi tehtiin uusia kala- ja rapusumppuja, paikattiin hoitokalastusrysä, rakennettiin kaksi nuotanperää, tehtiin neljä uutta ankeriashaavia sekä korjattiin kuusi rysähaavia ja 15 Nordic-koekalastusverkkoa. Rakennettiinpa muutama loukkukin minkkien ja supien poistopyyntiä varten.

Katiskoja olisi rakentunut enemmänkin, mutta materiaalin saatavuutta rajoitti maailmanpoliittinen tilanne, kertoo kalatalouskeskuksen toiminnanjohtaja Janne Partanen.

Valtavan määrän työtunteja (reilut 1700) ahkeroivat tutut aktiivit, joista osa on ollut mukana jo vuosikymmeniä. Talkoissa näkyi mukana myös uutta väkeä, kun mm. Salpauksen ja Keudan opiskelijoita kävi oppimassa ja osallistumassa talkootyöhön myös opintojen ulkopuolella. Suuret kiitokset ahkerille talkoolaisille! Tästä on hyvä suunnata kohti avovesikauden hoitokalastuksia!

Pyydystalkoot järjestettiin osana Vesijärvisäätiön koordinoimaa Vesien tilatavoitteita tukevat toimenpiteet Lahden seudulla -hanketta, jota rahoittaa Hämeen ELY-keskus Vesiensuojelun tehostamisohjelman varoista. Pyydystalkoiden käytännön järjestelyistä vastasi Päijät-Hämeen Kalatalouskeskus.