Valitse sivu

Vesijärvi-kummius luotiin 10 vuotta sitten, kun haluttiin löytää Vesijärvestä kiinnostuneille tapa olla mukana Vesijärvi-työssä.  Säätiön toiminnan alkuvaiheessa tuli myös kyselyjä, miten voi liittyä säätiön jäseneksi.

Säätiöt ovat hallinnollisesti erilaisia kuin yhdistykset, eikä niihin voi ottaa jäseniä. Vesijärvi-kummius kehitettiin osin tähän tarpeeseen, muistelee ohjelmajohtaja Heikki Mäkinen.

Kummien tehtävänä pidetään yleisesti huolenpitoa, välittämistä ja hoivaamista. Kaikki nämä määreet sopivat hyvin myös ihmisille, jotka ovat kiinnostuneita Vesijärven tilasta ja joille se on rakas järvi. Vesijärvi-kummit ovat kummiudessaan hyvin uskollisia, sillä vuonna 2012 liittyneitä kummeja on mukana yhä 50 henkilöä. He ovatkin todellisia Vesijärvi-faneja!  

10-vuotisjuhlavuoden aikana nostamme viestinnässämme esiin erilaisia kummeja ja heidän ajatuksiaan.

Kummien kanssa pidetään yhteyttä kummikirjeillä muutaman kerran vuodessa. Niissä pyrimme kertomaan henkilökohtaisemmalla otteella tapahtumista ja toiminnoista Vesijärven ympärillä. Kummeille on myös ajoittain omia tarjouksia tuotteista tai ennakkotietoja tapahtumista, joissa on rajoitettu osanottajamäärä. Onpa joskus tavattu kummikahveillakin satamassa!

Liity sinäkin ja luo oma tapasi olla kummi!

Vuosien varrella jokunen kummi on ollut apuna säätiön tapahtumissa. Vesijärvi-viikolla on myös ollut laulutapahtumaa, taidenäyttelyä ym., jotka ovat syntyneet kummien aloitteista ja pääosin heidän toteuttaminaan. Kummiuden eri muodot ovat vaihtelevat aivan kunkin kummin mielenkiinnon mukaan.    

Tietoutta kummiudesta on vuosien varrella viety eteenpäin feissaamalla, kertomalla siitä säätiön sähköisessä viestinnässä ja kertomalla kummiudesta eri tapahtumissa. Kummiksi voi liittyä myös Vesijärvisäätiön verkkokaupassa.

Tavoitteena on ollut tehdä kummiksi liittyminen helpoksi. Samasta syystä maksutapana on pidetty omavalintaista vuosimaksua.

Kummiuksia on ostettu myös lahjaksi ja muutama yhteisö on liittynyt kummiksi ryhmänä. Erityisesti mieleen on jäänyt nuori perhe, joka osti kummiudet taaperoikäisille lapsilleen. Heistä oli hauska ajatus, että pikkulapsi voi myös olla kummi.

Vesijärvi-kummeja on tällä hetkellä noin 150. Kiitos kaikille nykyisille ja jossain vaiheessa mukana olleille kummeille. Olette arvokas tuki työlle Vesijärven hyväksi!

Tervetuloa mukaan uudetkin kummit!

Liity kummiksi!