Valitse sivu

Hollolan kunta haastaa kaikki mukaan suojelemaan Vesijärveä!

Hollolan kunta haastaa kunnat, päättäjät, yrittäjät, yksityishenkilöt, yhdistykset ja seurat lahjoittamaan haluamansa summan Vesijärven suojeluun osana Hollolan ympäristövuotta ja Vesijärvi-viikkoa. Haasteen avaa Hollolan kunnanjohtaja Päivi Rahkonen haastamalla Hollolan seurakunnan mukaan!

Vesijärven nykyinen tila muistuttaa meitä siitä, miten luonnontilan parantaminen on mahdollista yhdessä. Vesijärven pitkä kunnostushistoria on antanut meille tämän päivän puhtaan ja hyvinvoivan vesistön, jonka hoitoa ja ylläpitoa on syytä jatkaa.

– Haastekampanja on konkreettinen tapa tulla mukaan Vesijärvi-työhön. On hienoa, että tällainen kampanja lähtee käyntiin, kiittelee Vesijärvisäätiön ohjelmajohtaja Heikki Mäkinen hollolalaisia.
Mäkinen haluaakin lähteä heti mukaan kampanjaan ja haastaa puolestaan Lahden Ahkeran hallituksen puheenjohtajan Ilkka Väänäsen ja koko muun hallituksen 20 eurolla per henkilö.

Vesijärven kunnostushistoria on kuin jatkokertomus, jossa sankareita ovat kaikki, jotka toimillaan edistävät Vesijärven hyvinvointia. Tule mukaan jatkamaan tarinaa!

Haastetta voi jakaa eteenpäin Hollolan kunnan Facebook-sivuilla olevan Vesijärven suojeluhaaste -tapahtuman kautta, ja se on esillä myös Vesijärvisäätiön haastesivulla.

Lahjoita ja jaa haaste eteenpäin, laita hyvä kiertämään! Vesijärvi kiittää!

Vesijärvi-viikko 2021

Haastekampanja on osa 7. kesäkuuta käynnistyvää Vesijärvi-viikkoa. Hollolassa järjestetään 12.6. Kirkonkylän ympäristöpäivä, jonka yhteydessä syntyi idea haastekampanjasta. Haastekampanja antaa turvallisen mahdollisuuden tulla mukaan Vesijärvi-työhön myös tänä vuonna, kun korona asettaa rajoituksia tapahtumille.
Vesijärvi-viikon 2021 ohjelma.

Vesijärvi-viikko järjestetään nyt viidennen kerran. Tavoitteena on viestiä vesistöjen merkityksestä, kertoa niiden hyväksi tehdystä työstä ja innostaa erilaisia toimijoita järjestämään viikolle omia tapahtumiaan. Vesijärvelle omistettu viikko muistuttaa vesistöjen arvosta ja merkityksestä meidän kaikkien hyvinvoinnille. Puhtaat vesistöt ja mahdollisuus niistä nauttimiseen vaikkapa uimisen, veneilyn, kalastamisen ja sykähdyttävien maisemien muodossa eivät ole itsestään selvyys. Viikon myötä kuntalaisille, yrityksille ja yhdistyksille syntyy mahdollisuus toimia yhdessä yhteisen Vesijärvemme ja myös muiden vesistöjemme hyväksi. Vesijärvi on viikkonsa ansainnut!

Lisätiedot:
Hollolan Ympäristövuosi, Tero Äijälä, yhteisöohjaaja, Hollolan kunta/Vapaa-aikapalvelut
puh. 044 780 1689
Vesijärvi-viikko, Irma Peltola, viestintäasiantuntija, Päijät-Hämeen Vesijärvisäätiö, puh. 040 514 4958