Valitse sivu

Tammikuun pyydystalkoisiin osallistui vajaat sata henkilöä ja pelkästään WEKE-hoitokalastuskatiskoja tehtiin sata.

Pyydystalkoissa kunnostettiin tänä vuonna tuttuun tapaan hoitokalastusnuottia ja -rysiä, tehtiin WEKE-katiskoja ja rakennettiin pienpetopyydyksiä. Uutta oli koekalastusverkkojen korjaus ja kuhan kutualustojen ja sumppujen valmistus. Talkootunteja teki 92 henkilöä kahden viikon aikana yli 2200.

Talkoot järjestettiin Lahdessa nyt 28. kerran. Pitkään jatkunut vuosittainen tapahtuma on ainutlaatuinen ja kiinnostusta sitä kohtaan on Lahden seudun ulkopuolellakin. Tänä vuonna tapahtumaan tuli tutustumaan vesien- ja kalastonhoidosta kiinnostuneita mm. Kouvolasta ja Vantaalta.

Toiminnanjohtaja Joonas Rajala Päijät-Hämeen Kalatalouskeskuksesta kertoo, että tunnelma talkoissa oli oikein hyvä ja uusiakin talkoolaisia oli tänä vuonna mukana taas kymmenkunta.

Viime vuonna talkoissa rakennettiin uudentyyppisiä särkirysiä ja tänä vuonna tehtiin kutualustoja ja suojarakenteita, joita tullaan käyttämään kehitettäessä kuhanpoikasten kasvatusta lasketusaltaissa. Talkoolaiset ovat taitavia pyydystenrakentajia ja uudenlaiset tehtävät ja pyydysmallit herättivät runsaasti kiinnostusta.

Talkoisiin kävi tutustumassa ja pyydysrakentamista opettelemassa myös alan opiskelijoita Koulutuskeskus Salpauksesta. Lisäksi talkoiden yhteydessä pidettiin aamupäivän kestänyt seminaari, jossa kuultiin Vesijärven kuhakannasta, Vesijärvisäätiön, Salpausselän kalatalousalueen ja ely-keskuksen kalapuolen ajankohtaisia asioita sekä katsaus Nastolassa vuosien mittaan tehtyyn hoitokalastustyöhön.
(Esitykset ovat nähtävissä yllä linkkien kautta.)

Talkoot organisoi Päijät-Hämeen Kalatalouskeskus. Niiden päärahoittaja on Vesijärvisäätiö.

Lisätiedot:

Joonas Rajala
toiminnanjohtaja
puh. 0451715544
Päijät-Hämeen Kalatalouskeskus