Valitse sivu

Päijät-Hämeen Vesijärvisäätiön koordinoima neljäs Vesijärvi-viikko alkaa maanantaina 3.6. Viikon aikana Lahdessa, Asikkalassa ja Hollolassa on vajaa parikymmentä vesistöihin, kalastukseen ja vesien hoitoon liittyvää tapahtumaa. 
Tapahtumissa on esillä monia vesiin liittyviä harrastuksia, kuten melontaa, ongintaa ja  purjehdusta sekä  vesienhoitoon liittyviä asioita, kuten rantojen siivoamista, vieraslajikitkennän edistämistä ja vähäarvoisen kalan käsittelyä ja käyttöä ruokana.

– Tämän vuoden viikko onkin mukava sekoitus uutta ja vanhaa, kertoo viestintäasiantuntija Irma Peltola Vesijärvisäätiöstä. 

Uutta on mm. Hollolan kyläyhdistyksen Harjulan Tanssifestareille luoma ”Tunti Vesijärvelle” -setti, jossa Pekka Vaattovaara orkestereineen esittää vesiaiheisia lauluja tanssikansan iloksi. Lisäksi Vesimoilijoiden kauden avaus Joutjärvellä on nyt ensimmäisen kerran mukana Vesijärvi-viikon tapahtumana ja siellä on melonnan lisäksi myös mukana muita toimijoita, mm. tietoa alueen kaavoituksesta.  
Myös Asikkalassa on koko perheelle suunnattua toimintaa kesäleirin ja Kalmarin rannan kesäkioskin avajaisten myötä. Lahdessa taas Lahden Kalaveikot ja Lahden kaupungin ympäristökasvattajat jatkavat vahvaa panostaan viikon hyväksi ja ovat mukana monissa tapahtumissa ongittamassa lapsia ja esittelemässä pohjaeläintutkimuksia.

– Samalle viikolle osuu 5.6. vietettävä Maailman ympäristöpäivä, jolloin on myös monia luontoon liittyviä tapahtumia. Vesijärvi-viikon aikana on hyvät mahdollisuudet viettää aikaa luonnon ja vesien äärellä monella eri tavalla, kannustaa Peltola.

Katso viikon tapahtumat Facebook-sivun kautta tai nettisivuiltamme.

Lisätiedot

Irma Peltola
viestintäasiantuntija
irma.peltola@vesijarvi.fi
040 5144958