Valitse sivu

Vesijärvi-viikko 3.-8.6.2019

Kiitos kaikille tapahtumien järjestäjille ja niihin osallistuneille! Ensi vuonna jälleen! Jos sinulla on tapahtumakuvia, lähetä info@vesijarvi.fi, kiitos.

Maanantai 3.6.

3.6. Launeen perhepuistossa klo 12-15 tehdään Vesijärvi-aiheisia graffiteja ja saadaan tietoa kaloista.

3.6. Vesisamoilijoiden kauden avaus Joutjärvellä klo 17-20. (Vellamo Melontastadion Uimarannankatu 3). Tapahtumassa voi kokeilla melontaa ja tutustua pohjaeläimiin ja näkösyvyysmittauksiin. Paikalla on myös ympäristöneuvonta-auto Kaisla sekä Salpausselkä Geopark –hankkeen edustus.  Kaupunginarkkitehti Anne Karvonen-Jussilaiselta voi kysellä Joutjärven lähialueen suunnittelusta ja kaavoituksesta ja projektipäällikkö Kati Komulaiselta geopark-projektista. Lisäksi mukana Sun`Sup esittelemässä SUP-lautailua. Tapahtuma on ilmainen. Tapahtumassa mukana Vesisamoilijat ry, Lahden kaupunki ja Vesijärvisäätiö. Lue lisää.

Tiistai  4.6.

4.6. Tutustuminen Lahti Aquan Ali-Juhakkalan jätevedenpuhdistamoon (Porvoonjoentie 9). Kaksi opastettua kierrosta, klo 9.45 ja klo 12.00.

4.6. Särjestä sapuskaa klo 12-16.20. ”Roskakalan” käsittelyä ja vinkkejä valmistukseen Erä- Lindroosin piha-alueella Lahdessa (Launeenkatu 84). Voit tutustua myös savustustarvikkeisiin ja niiden käyttöön.  Liikkeestä saatavissa fileerauspuukkoja ja muuta käsittely tarviketta. Järjestäjinä Lahden Kalaveikot ja Erä-Lindroos.

4.6. Lahden seurakuntayhtymän kota-ilta Siikaniemen Rysänperässä klo 17-20. Ohjelmassa on nuotiolla räiskäleenpaistoa ja kalaa. Omilla onkilaitteilla kalaa saa järvestä lisää. Lahden kaupungin ympäristökasvattajat ovat mukana esittelemässä pohjaeläimiä ja muita vesiluonnon ihmeitä.  Vapaa pääsy.

Keskiviikko 5.6.

5.6. klo 10-14 Launeen perhepuiston Vesijärvi-päivä, jossa mukana kaupungin ympäristökasvattajat opastamassa lapsia erilaisiin vesistötutkimuksiin. Lisäksi vesistöaiheisia ulkoleikkejä ja -pelejä.

5.6. Maailman ympäristöpäivän tapahtuma Kalmarinrannassa Vääksyssä klo 10-15 (Kalmarinpolku 2). Yhteistyössä Asikkalan 4H, Suomen Vapaa-ajankalastajien keskusliitto SVK ja Koulutuskeskus Salpaus. Päivän aikana ympäristö- ja luontoaiheista ohjelmaa järven rannalla. Luvassa mm. luontorastit, melontaa, kalalajintunnistusta sekä Kalmarinrannan kioskin avajaiset. Kanavalla non-stop onkikilpailu (24-tien alla, Elviksen puoli, sillan yli).

5.6. Ongintatapahtuma Pikku-Veskulla, järjestäjinä Lahden Kalaveikot klo 17.30. Katso tarkemmat tiedot fb-tapahtumasta

5.6. Muoviton Vesijärvi -retki. Luonto-Liitto Lahden tempaus alkaa Mukkulan kartanon rannasta klo 17:00. Rantoja siistien kuljetaan Mukkulan kartanon rannalta Ritamäen suojelualueen läpi ja takaisin. Muovipusseja ja hanskat mukaan.

5.-7.6. Kala- ja vesistöteemainen päiväleiri Asikkalassa Järjestäjinä Suomen Vapaa-ajankalastajien keskusliitto SVK, Asikkalan 4H ja Koulutuskeskus Salpaus. Leiripäivät ovat klo 10-15 ja leiriläisille on tarjolla lounas. Lisätiedot ja ilmoittautumiset asikkala@4h.fi

Torstai 6.6.

6.6. Salpausselän luonnonystävien retki Enonsaareen ja ohjattu luontopolkuun tutustuminen.  Ympäristökasvattajat perehdyttävät myös pohjaeliöihin.  klo 16-20. Retki on täynnä. Peruutuspaikkoja voi kysyä salpausselanluonnonystavat@gmail.com

6.6. Vesijärvi Salpausselkien helmi fatbike- ja suppailuretki. Lähtö KiteTirrin vuokraamolta Pikku-Veskulta. Fatbike klo 18-19, suppailu 19.30-20.30. Yhteishinta 35 euroa, erikseen 25 euroa. Varaukset ja maksut ennakkoon KiteTirrin nettisivuilta www.kitetirri.fi. Lisätiedot kitetirri@gmail.com

Perjantai 7.6.

7.6. klo 12-15 Vesijärvi-teema jatkuu Launeen perhepuistossa. Nyt on vuorossa leikkimielinen ongintapiste.

Lauantai 8.6.

8.6. Vesijärven ympäripyöräily. Lähtö klo 9 Pikku-Vesijärven parkkipaikalta läheltä vesiurkuja. Noin 80 km:n reitin varrella useampi pysähdys. Grillimakkaraa ja kahvit tarjolla puolessa välissä. Hinta 5 euroa. Järjestäjänä Kalevan kuntoliikuntajaosto Ilmoittautumiset puh. 050 5245951 tai paikan päällä.

8.6. Myllysaari-päivä. Klo 11 alkaen Lahden purjehdusseuran puuveneilijät vievät yleisöä vesille, junioritoimikunnan junnut opastavat lapsia kokeilemaan jollailua, Lahden järvipelastajat esittelevät toimintaansa ja Vesijärvisäätiö tutustuttaa järven näkösyvyystestauksiin ja levien tunnistamiseen. Mukana myös säätiön tuotemyynti ja LPS:n oma infopiste.
Ravintola Kommodori tarjoilee lohisoppaa.  

8.6. ”Tunti Vesijärvelle” osana Harjulan Tanssifestareiden päivätansseja (klo 13-17), Harjulan lava (Kirkkotie 646). Järjestäjinä Hollolan Kirkonseudun kylät. Lue lisää.

Lisäksi

Luontoturva ky:n kokoamat näyttelyt haitallisista vieraslajeista ovat esillä Vesijärvi-viikon ajan Lahden kaupunginkirjastossa, Kärpäsen, Nastolan ja Asikkalan kirjastoissa ja Hollolan pääkirjastossa.

4.6. klo 13-15 Loviisanpässin kerholaiset ovat Mytäjäisten rannalla vesistötutkimusten ja leikkien parissa ja torstaina 6.6. kalastamassa klo 13-15 Lahden Kalaveikkojen kanssa.