Valitse sivu

Vesijärvi-viikkoa vietetään 2.–9.6.2024

Kesäkuun alussa vietetään Vesijärvi-viikkoa jo kahdeksatta kertaa! Viikolle on koottu eri toimijoiden järjestämiä vesistöteemaisia tapahtumia. Luvassa on jälleen monipuolista ohjelmaa kaikenikäisille – tervetuloa mukaan tapahtumiin!

Vesijärvi-viikon tavoitteena on nostaa esiin Vesijärven merkitystä sekä pitkäjänteisen ja suunnitelmallisen vesienhoitotyön arvoa. Lisäksi haluamme teemaviikon avulla korostaa lähivesiemme monimuotoista virkistyskäyttöä.

Huomaathan, että osaan tapahtumista on rajoitettu osallistujamäärä, ennakkoilmoittautuminen tai osallistumismaksu.

Etkotapahtumat sunnuntaina 2.6.

 • Enonsaari soi – Vesijärviviikon konsertti klo 13-17
  Lähde Enonsaareen viettämään iltapäivää! Enonsaaren kesäkauden avaus ja samalla Vesijärvi-viikon avaus sunnuntaina 2.6.2024! Vesijärvisäätiö tarjoaa edestakaisen kuljetuksen tapahtumaan 80 ilmoittautuneelle. Musisoinnista vastaa hurmaava Sinfonia Lahden jousikvartetti. Tapahtuman järjestää Painovoima ry / Enonsaari. Ilmoittautumiset ja lisätiedot: https://enonsaari.fi/tapahtuma/enonsaari-soi-vesijarviviikon-konsertti/
 • Opastettu kävelykierros: Vääksyn kanava ja jääkauden jäljet klo 15-16.30
  Vääksyn kanava ja jääkauden jäljet: Opastettu kävelykierros kanavan ja Vääksynjoen maastossa luonnon- ja hevosvoimia ihmetellen. Oppaana Yrtti-Jyrki. Lähtöpaikkana Päijänne-Talo (Meijeritie 1, Asikkala). Hinta 10€, varaathan tasarahan.

Maanantaina 3.6.

 • Lahti Lakes 2024
  Kansainvälinen vesistökunnostukseen liittyvä tutkijakokous koolla Sibeliustalolla 3.-5.6.

Tiistaina 4.6.

 • Lahti Lakes 2024
  Kansainvälinen vesistökunnostukseen liittyvä tutkijakokous koolla Sibeliustalolla 3.-5.6.

Keskiviikkona 5.6.

 • Ympäristökylä, Lahden tori klo 10-14
  Vesijärvisäätiö on mukana Ympäristökylässä Lahden Torilla Maailman ympäristöpäivänä 5.6. klo 10-14. Lisätiedot: www.lahti.fi/vapaa-aika/tapahtumat/ymparistoviikko/ymparistoviikon-tapahtumat/
 • Lasten onkitapahtuma Pikku-Vesijärvellä alkaen klo 17.30
  Lahden Kalaveikot järjestävät perinteisen onkitapahtuman lapsille ja nuorille. Mahdollisuus kokeilla mato-ongintaa matalalla kynnyksellä ja hyvällä opastuksella! Osallistuminen on maksutonta, omia välineitä et tarvitse mukaan.
 • Vesijärvi-risteily Lahden satamasta klo 19-22 TÄYNNÄ!
  Vesijärvi-viikon kunniaksi Vesijärvisäätiö tarjoaa yleisölle ainutlaatuisen mahdollisuuden katsella maisemia järvenselältä rannalle päin Suomen Neidon kyydistä iltaristeilyllä. Mukaan mahtuu 150 henkilöä ilmoittautumisten perusteella. Risteily on maksuton, mutta ei sisällä tarjoilua. Laivalla on myynnissä pientä purtavaa. RISTEILY ON TÄYNNÄ!
 • Lahti Lakes 2024
  Kansainvälinen vesistökunnostukseen liittyvä tutkijakokous koolla Sibeliustalolla 3.-5.6

Torstaina 6.6.

 • Vesijärven Ihmeet -näyttely aukeaa, Pro Puu -galleria
  Vesijärvi on yksi maailman tunnetuimmista järvikunnostuskohteista. Vesijärven Ihmeet -näyttelyssä kolmen taiteilijan kohtaaminen houkuttelee kävijään kiinnittämään huomion siihen, mitä ei yleensä huomata. Vesijärvi-aiheinen Vesijärven Ihmeet -näyttely on esillä Pro Puu -galleriassa 6.6.-31.7.2024. Luontokuvaaja Lasse Tuominen, taiteilija, muotoilija Tuuli Sotamaa ja arkkitehti Sauli Havas. Lue lisää näyttelystä www.vesijarvi.fi/vesijarven-ihmeet!

Perjantaina 7.6.

 • Lapsuuteni laivat Vesijärvellä” -opastus Vesijärven satamassa klo 17-18.30
  Tule kuulemaan ja jakamaan tarinoita 70-luvun lapsuudenmaisemista Vesijärvellä. Hinta 10€/hlö käteinen (mieluiten tasaraha) tai MobilePay. Kävely järjestetään, jos on yksikin osallistuja. Lähtö Sibeliustalon parkkipaikalta, makasiinin päädystä. Järjestäjänä auktorisoitu opas Seija Vanhatalo.

Lauantaina 8.6.

 • Järvien sävelet Hollolassa klo 14.30 – 16.30 ja 17.30- 19.30
  Musiikkia luonnossa Vähä-Tiilijärven ympäristössä. Esitykset kestävät noin tunnin ja ne järjestetään iltapäivällä klo 14.30 – 16.30 (soitto klo 15) ja illalla klo 17.30- 19.30 (soitto klo 18). Osoite Vähä-Tiilijärvenkuja, järjestäjänä Hollolan kunta. Lisätiedot hollola.fi/tapahtumat/jarviensavelet
 • Myllysaari-päivä klo 11-15
  Myllysaari on Lahden Purjehdusseuran tukikohta sekä kaikille avoin virkistyskeidas keskellä kaupunkia, mikä tarjoaa elämyksellisiä harrastusmahdollisuuksia Vesijärvellä. (Myllysaarenkatu 12, Lahti). Lämpimästi tervetuloa tutustumaan saareen ja sen toimintoihin! Ohjelmassa:
  – Avoimet ovet, tervetuloa tutustumaan seuran harrastetila Suuliin sekä puuveneisiin ja pieneen vuokramajataloomme Vahtitupaan.
  – Jäseninfo / varaa laituri- tai soutuvenepaikka (Vahtitupa)
  – LPS jäsenille seuratuotetarjous Vahtituvalla vain Myllysaaripäivänä: lippis ja t-paita yhteishintaan 40 € (kortti, mobilepay tai käteinen tasaraha)
  – Soutuveneet tutustumiskäytössä
  – Sailing Centerin J70-veneisiin tutustumista klo 13-15 välillä
  – Junioritoiminnan esittelyä ja kokeilua
  – Myllysaaren tulevaisuus, yhteissuunnittelupiste
  – Ravintola Kommodorin baaritila avoinna, ostettavissa lounasta (lohikeitto, fish&chips ja kanakori)
  – Vesijärvisäätiö mukana
  – Korumyyntiä

Sunnuntaina 9.6.

 • Tietoa ja tarinoita Myllysaaresta klo 12-13
  Myllysaari-opastuksessa niin Myllysaaresta kuin Vesijärvestäkin mielenkiintoista tietoa ja tarinoita. Hinta 10€/hlö käteinen (mieluiten tasaraha) tai MobilePay. Kävely järjestetään jos on yksikin osallistuja. Lähtö Myllysaaren parkkipaikalta. Järjestäjänä auktorisoitu opas Erja Wiik.
 • Sointuja veden äärellä – äänimalja- ja rumpurentoutus klo 11.30-12.30, 13.30-14.30 ja 16.30-17.30
  Tule kokemaan erilainen äänimaisema-konsertti ja tunne rentouttavien sointujen värähtely niin kehossa kuin mielessä omalla ainutlaatuisella tavalla! Ota mukaan: vesipullo, makuualusta ja halutessasi myös tyyny ja viltti, jotta saat itsellesi mukavan ja rennon asennon soiton ajaksi. Näitä löytyy muutama lainattavaksi 5 €/hlö. Hinta: paikan päällä 15 € / hlö. Ennakkoilmoittautuneille 10 € / hlö (7.6 asti), p. 040 412 7081 / Erika tai hoitola.unelmakulma@gmail.com. Järjestäjinä Hoitola Unelmakulma, Erika Dahl ja Messilä Camping.

Vesijärvi-viikkoon liittyvät tiedustelut:
Voit olla yhteydessä Vesijärvisäätiön viestinnästä vastaavaan vesistöasiantuntija Anna Hakalaan p. 040 551 6466, anna.hakala(a)vesijarvi.fi tai assistentti Anne-Mari Räihään p. 044 313 2868, anne-mari.raiha(a)vesijarvi.fi.

Seuraa meitä Facebookissa I love Vesijärvi ja Instagramissa @ilovevesijarvi! Merkitsethän meidät tapahtumajulkaisuihin, niin voimme jakaa postauksia omassa somessamme. Käytä hashtageja #ilovevesijärvi #vesijärviviikko #ympäristöviikko #salpausselkägeopark

Tapahtumajärjestäjä, lataa tästä Vesijärvi-viikon logo tapahtumaasi varten!

 • PDF
 • JPG
 • PNG (ilman valkoista taustaväriä)