Valitse sivu

Vesijärvi-viikkoa saatiin viettää aurinkoisessa ja kauniissa säässä kesäkuun alussa. Viikon aikana koettiin hienoja hetkiä sekä käytiin hyviä keskusteluja sekä Vesijärven rannoilla, että järvelläkin.

Vesijärvi-viikolla Noin sata tutkijaa ja asiantuntijaa 19 eri maasta osallistui Sibeliustalolla järjestettyyn Lahti Lakes -symposioon 3.–5.6.2024. Lahti Lakes -symposion ympärille on muodostunut vuosien saatossa laaja uusia ratkaisuja etsivä tutkijaverkosto ja kolmatta kertaa järjestetty symposio oli jälleen menestyksekäs.

Täyteen lastattu Vesijärvi-risteily ilahdutti. Kolmetuntisen Vesijärvi-kierroksen aikana ehdittiin kuulla Vesijärven pitkäjänteisestä ja suunnitelmallisesta vesienhoitotyöstä ja keskusteltiin järven merkityksestä mukana olleiden kanssa. Valitettavasti Vesijärvi-viikon ja Enonsaaren kesäkauden käynnistäjäksi suunniteltu tapahtuma Enonsaaressa jouduttiin perumaan yhteysaluksen haverin vuoksi. 

Vesijärvi on yksi maailman tunnetuimmista järvikunnostuskohteista. Vesijärven ihmeet -näyttelyn avajaisia vietettiin osana Vesijärvi-viikkoa. Vesijärven Ihmeet -näyttelyssä kolmen vesiluonnosta inspiroituneen taiteilijan teokset luovat kohtaamisia, jotka houkuttelevat kävijän kiinnittämään huomion siihen, mikä usein jää näkemättä. Vesijärven Ihmeet -näyttely on esillä Pro Puu -galleriassa kesä-heinäkuun 2024 ajan.

Vesijärven monimuotoinen virkistyskäyttö pääsi esiin lasten ja nuorten onkitapahtumassa, Myllysaari-päivässä sekä paikallisten oppaiden järjestämillä vesiteemaisilla opastuksilla. Vähä-Tiilijärvellä Hollolassa järjestettiin osana Vesijärvi-viikkoa, Päijät-Hämeen ympäristöviikkoa sekä Salpausselkä Geopark -teemaviikkoa ainutlaatuinen ja upea maakuntataiteilija Hannu Kellan säveltämä järvifantasia. Viikon päätteeksi järjestettiin ihana rentoutushetki äänimaljojen ja rumpujen sekä viikon ensimmäisen sateen siivittämänä.

Vesijärvi-viikko oli täynnä ohjelmaa, hyviä keskusteluja ja tärkeitä kohtaamisia. Kurkkaa vielä Vesijärvi-viikon tunnelmiin! Jos olit mukana, niin kerro mitä pidit!

Vesijärvi-viikon 2024 tunnelmia (YouTube)