Valitse sivu

Kesälomat ovat jo pääosin takanapäin. Vaikka kesä vielä jatkuukin, on syksy kuitenkin tulossa. Heti elokuussa Vesijärvisäätiö järjestää ja on mukana monissa tapahtumissa. Tapahtumien myötä haluamme nostaa esiin hienoja vesistöjämme ja pitää niiden lippua korkealla. Tule mukaan!

Perinteinen Siikaniemen järvikalapäivä pidetään to 10.8.2023 klo 10–15. Päijät-Hämeen Kalatalouskeskus järjestää perinteisen Järvikalapäivän Hollolassa Siikaniemen kurssikeskuksella. Teemana on vajaasti hyödynnetyt kalat ja ajankohtaiset vesienhoidon kuulumiset Vesijärveltä. Vapaa pääsy!

Tutustu Järvikalapäivään: Siikaniemen järvikalapäivä 2023

Ensi viikolla vietetään jo 51. kerran Lahden kansainvälistä urkuviikkoa. Lahti Organ Festival pidetään 7.-13.8.2023 teemalla VESI. Myös Vesijärvisäätiö on mukana urkuviikoilla. Olemme mukana urkuviikkojen avaustapahtumassa torilla maanantaina 7.8. klo 13 alkaen. Olemme mukana myös lauantaina 12.8. Pikku-Veskulla, kun vesiurut soivat digiurkujen säestyksellä.

Lue lisää urkuviikoista: www.lahtiorgan.fi

Vesijärvisäätiö järjestää: Vesikasvi-ilta tiistaina 15.8. klo 18–20 Kahvisaaressa. Tule oppimaan ja kyselemään vesi- ja rantakasveista! Mukana kasvinäytteitä ja asiantuntijoita vastaamassa kysymyksiin. Tilaisuus on kaikille avoin. Alustukset:

  • Vesikasvien merkitys järviekosysteemissä, Leena Nurminen, Helsingin yliopisto
  • Vesikasvien niitot ja niittoilmoituksen teko, Helka Sillfors, Hämeen ELY-keskus
  • Rantojemme haitalliset vieraslajit, Suvi Mäkelä, Vanajavesikeskus

Alustusten jälkeen kasvien tunnistusta ja vapaata keskustelua! Myös omia kasvinäytteitä ja valokuvia voi tuoda mukaan.

Osana Ristinkirkon syksyn ympäristötapahtumien sarjaa tiistaina 22.8.2023 klo 17 alkaen vietetään Elämän verkko Vesijärvellä -näyttelyn avajaisia. Vesijärven kasvien ja eläimien inspiroimia taiteilija, muotoilija Tuuli Sotamaan teoksia on esillä kirkkosalissa ja alakerran aulassa 22.8.–30.9. Avajaistilaisuudessa Tuuli Sotamaa esittelee teoksiaan, Päijät-Hämeen Vesijärvisäätiön ohjelmajohtaja Heikki Mäkinen pitää puheenvuoron ja kanttori Anna-Maija Virtanen soittaa luontoaiheista musiikkia.

Tapahtumatiedot Facebookissa: Elämän verkko Vesijärvellä -avajaiset | Facebook

Myöhemmin syksyllä syys-lokakuussa Vesijärvisäätiö järjestää Sukellus Vesijärveen -luentosarjan! Tule kanssamme sukeltamaan Vesijärveen. Syyskuun 19. alkaen joka toinen tiistai-ilta tutustumme Vesijärveen eri näkökulmista. Kuulemme Vesijärven tilan historiasta ja käännekohdista tilan parantamisessa, alueellisesta merkityksestä sekä monimuotoisesta luonnosta. Kurkistamme myös vedenalaiseen elämään ja tulevaisuuden haasteisiin. Luennot tiistai-iltaisin klo 18–19.30 Lahden lukio Gaudian Auditorio 151 (Terijoenkatu 7 B)