Valitse sivu

Vesijärvisäätiö on mielellään mukana tarjoamassa nuorille mahdollisuuksia oppia työelämätaitoja mm. koulutussopimusten tai muiden yhteistyömuotojen kautta. Ympäristönhoitajaopiskelijoiden kanssa yhteistyöllä on jo pidemmät perinteet, mutta nyt Vesijärvisäätiöllä on auennut yhteistyötä myös Salpauksen matkailualalle, kertoo Vesijärvisäätiön toimitusjohtaja Heikki Mäkinen.

Koulutussopimus mahdollistaa opiskelijan ammattitaidon kehittämisen työpaikalla. Työpaikalla on nimetty ohjaaja, jonka ohjauksessa opiskelijalla on mahdollisuus kehittyä oman osaamisen kehittämissuunnitelmansa mukaisesti.

Nea Pennanen opiskelee toista vuotta matkailualan perustutkintoa Salpauksessa. Nea on kiinnostunut laajasti uusista kokemuksista ja päätyi mukaan Vesijärvisäätiölle opettajan ehdotuksesta. Osana markkinoinnin ja viestinnän opintokokonaisuutta Nea oli koulutussopimuksen puitteissa mukana valmistelemassa ja toteuttamassa Vesijärvisäätiön pistettä Raksa-messuilla maaliskuussa 2022.

Perjantaina messuilla oli kaikkein vilkkainta, muina päivinä oli selvästi rauhallisempaa. Messuviikonlopun jälkeen Nea totesi kaiken sujuneen hyvin. Messuilla oli ollut tosi kivaa. Raksa-messut olivat Nean ensimmäinen kerta näytteilleasettajana. Hänestä oli kiinnostavaa nähdä erilaisia messukojuja ja huomata, miten monenlaisia toimijoita messuilla oli mukana. Samalla hän sai oppia mm. hoitokalastuksesta ja kuuli petokalojen istutuksista.

Kuva: Nea Pennanen mukana Raksa-messuilla Vesijärvisäätiön messupisteellä.