Valitse sivu

Olen Anna Hakala ja taustaltani limnologi. Aloitin työt vesistöasiantuntijana Vesijärvisäätiössä virallisesti maaliskuun alussa 2022. Työnkuvaani kuuluvat viestinnän ohella vesienhoidon toimenpiteiden edistäminen ja toteuttaminen.

Olen kotoisin pääkaupunkiseudulta ja opiskellut Helsingin yliopistossa maatalous-metsätieteellisessä tiedekunnassa 2000-luvun alkupuolella. Olen työskennellyt monipuolisissa vesistöasiantuntijan tehtävissä 15 vuoden ajan sekä ympäristökonsulttina että Pyhäjärvi-instituutissa vesiensuojelu- ja vesistökunnostushankkeissa.

Kymmenen Lahden seudulla vietetyn vuoden aikana olen kiintynyt erityisesti alueen ainutlaatuiseen luontoon: harjuihin, metsiin ja vesiin. Elän ulkoilmasta ja sekä kehoni että mieleni kaipaavat säännöllisesti ulos luontoon. Pidän sateesta, mutta en tuulesta. Nautin kaikista vuodenajoista ja olen huolissani ilmastonmuutoksen vaikutuksista ainutlaatuiseen lähiluontoomme.

Perheeseeni kuuluu puoliso, 10- ja 3-vuotiaat lapset sekä 2-vuotias touhukas islanninlammaskoira. Harrastan luonnossa oleilun ja ruuhkavuosien lisäksi joogaa ja mindfulnessia, touhuilen koiran kanssa ja tilanteen tullen neulon mielelläni.

Koen paikallisten vesistöjen parissa tehtävän työn merkitykselliseksi ja motivoivaksi. Parasta minulle on, jos työssäni saan edistää lähiluonnon arvostusta ja luontosuhteen tutkailua ja pääsen vaikuttamaan vesiluonnon kautta alueen ihmisten hyvinvointiin. Koen vahvana etuoikeutena edistää näitä asioita Vesijärvisäätiössä laajassa yhteistyössä eri toimijoiden kanssa.


Anna Hakala
Vesistöasiantuntija
e. etunimi.sukunimi@vesijarvi.fi
p. 040-551 6466
IG: limnofiili