Valitse sivu
Vesiposti banneri

Päijät-Hämeen Vesijärvisäätiön Blogi

Mikko Artima on kauppias ja paljasjalkainen lahtelainen,
jonka oma nuoruuden kalastusharrastus on arjen kiireissä
jäänyt tauolle, mutta ei unohtunut.

Kuha, hauki, muikku ja ahven, joista kuha on arvomyynniltään merkittävin, listaa kauppias Mikko Artima kalatiskin kysytyimpiä järvikaloja. Toki muikkua menee määrällisesti kaupaksi kuhaa enemmän.

K-Supermarket Hollolan kalatiski pullistelee erilaisia eväkkäitä, tutuja kotimaisia järvikaloja, kasvatettuja lohia ja merikalaa sekä eksoottisempia ulkomaan eläviä. Fileenä ja pyöreänä, mätiäkin useampaa lajia. Vesijärven kalaa ei kuitenkaan ole. Kalastajien ammattikunta on huvennut. Vesijärven kuha päätyy pitkälti paikallisten ravintoloiden annoksiin, joissa sitä mainostetaankin mainiona herkkuna.  

Kotimaista kalaa arvostetaan. Asiakkaat osaavat kysyä mm. Päijänteen muikkua ja Oulujärven siikaa. Mielelläni Vesijärven kalaakin myisin, sanoo Artima. 

Lapsiperheikäiset ostavat kalaa viikonlopun ruokapöytään. Vanhempi väki hyödyntää kalaa monipuolisesti myös arkiruokana.

Kotimaista kalaa tulee K-Supermarket Hollolaan Hätälän kalatukusta Hämeenlinnan läheltä, Kalatukku E. Eriksonilta ja muikkua suoraan mm. Päijänteen kalastajilta. Hätälän kalastajista suurin osa on Pohjois-Suomessa. Hämäläisittäin ajatellen paikallisin järvikala on pyydetty Vanajavedeltä ja Päijänteeltä.

K-Supermarket Hollola on toista vuotta mukana tukemassa Vesijärven kuhaistutuksia yhdessä Lahden alueen K-kauppojen ja Keskon kanssa. Kuhat käyttävät ravintonaan eläinplanktonia syöviä pikkukaloja ja toimivat siten luonnon omana hoitokalastajana.

Kauppiaspariskunta Mikko ja Jenni Artima ovat mielellään mukana edistämässä hyvää asiaa.

Vesijärvi on tuttu järvi ja olemme innolla tukemassa sen hyvinvointia. Järven auttaminen on myös helppoa, kun sen voi tehdä antamalla rahaa asiansa osaaville paikallisille järven hoitajille.

Toki heistä olisi myös mahtava bonus, jos tulevaisuudessa Vesijärven kuhakanta olisi niin runsas, että siitä riittäisi myös kaupan tiskille.

Kuva: Kalatiski on runsaimmillaan loppuviikosta, kun viikonlopun lähestyessä moni asiakas panostaa enemmän ruoan laittoon. Kalamestari Sami Virtanen ja Mikko Artima ihailevat näyttävää kuhaa.