Valitse sivu

Tänäkin kesänä Hartwall kumppaniyrityksineen osallistuu Vesijärven puhdistustalkoisiin. Nyt juodaan vichyveden voimin petokaloja Vesijärveen.

Jo kahtena kesänä tietyissä lahtelaisravintoloissa on päästy puhdistamaan Vesijärveä olutta nauttimalla. Hartwallin kumppanuus Vesijärvisäätiön kanssa jatkuu ja tänä kesänä järveen voi kulauttaa kaloja vichyvedellä: mukana olevista ravintoloista ja K-Citymarketeista ostetut Hartwall Vichy Original -juomat kasvattavat syksyllä istutettavan petokalaparven kokoa.

”Petokala-kampanja on tuttu monelle Lahden kesäravintoloiden asiakkaalle, ja on mahtavaa, että tiivis yhteistyömme paikallisten yrittäjien kanssa jatkuu hyvällä asialla. Tänä vuona Vesijärvelle kippistellään vichyllä ja mukana on ravintoloiden lisäksi myös kauppoja”, kertoo Hartwallin yhteiskuntavastuujohtaja Hanna Sivenius.

”Halusimme kesäiseen kampanjaan mukaan juoman, jota ihan kaikki voivat nauttia. Vichy on lisäksi erityisen virkistävä kesäjuoma ja tietysti valmistettu lahtelaisesta vedestä, eli juuri sopiva juoma innostamaan ihmisiä Vesijärven suojeluun. Jokainen ostettu kampanjavichy pulskistaa petokalaparvea”, Sivenius sanoo.

Viime syksynä istutettiin miltei 50 000 kuhaa. Vesijärven vointia kohentava kampanja on kasvanut vuosi vuodelta.

”Kampanja on odotettu juttu Lahdessa ja se on poikinut loistavia tuloksia. Ensimmäisenä vuonna istutimme noin 2 000 kookasta petokalaa, ja viime vuonna miltei 50 000 pikkukuhaa solahti järveen”, summaa Vesijärvisäätiön ohjelmajohtaja Heikki Mäkinen.

Vesijärvi kaipaa kipeästi petokaloja, sillä vesistö tarvitsee  eläinplanktonia pitämään levät aisoissa. Pikkukalat kuitenkin syövät ravinnokseen eläinplanktonia. Siksi tarvitaan reilusti petokaloja, jotka syövät ravinnokseen pikkukaloja, ja näin auttavat pitämään Vesijärveä puhtaana. 

Kippis Vesijärvelle – nämä paikat Lahdessa auttavat pitämään Vesijärveä puhtaana  

Kampanja alkaa heinäkuun alussa ja jatkuu kesän yli. Mukana ovat: Terassiravintola Arla, Ace Corner, Ravintola Lokki, Aitio Kesäterassi Lahen Tori, Messilä Camping, Hollolan Kirkonkylän kioski, K-Citymarketit Karisma, Laune ja Paavola sekä Hartwallin oma panimomyymälä.

Arkistokuva: Tämä kuha on syönyt vuosien varrella melkoisen määrän pikkukaloja!

Lisätiedot:

Titta Jaakkola, viestintäpäällikkö, Hartwall, titta.jaakkola@hartwall.fi, 050 592 9245
Heikki Mäkinen, ohjelmajohtaja, Vesijärvisäätiö, heikki.makinen@vesijarvi.fi, 040 5148513