Valitse sivu

Lahden alueen K-kauppiaat ja Kesko jatkavat Vesijärvi-työn päätukijoina.

– Vesijärvi, jossa voi kalastaa, uida ja meloa niin lapset nuoret kuin vanhemmatkin, on tärkeä lahtelaisille. Ja onhan nyt Lahden ympäristöpääkaupunkivuosikin, toteaa kauppias Kimmo Tirkkonen tukijuuden jatkosta. Hän on K-Rauta Holman kauppias ja on kauppojen ja Keskon tukijuuden yhteenkokoaja.

K-ryhmä on useana vuonna peräkkäin palkittu maailman vastuullisimpana kaupan alan yrityksenä. Paikallisille kauppiaille yhteinen paikallinen tukikohde tuo konkretiaa vastuullisuuteen ja toisaalta yhdessä tukeminen lisää tuen vaikuttavuutta, kun yritykset kokoavat yhteisen tukipotin. Tuki käytetään Vesijärven petokalaistutuksiin. Petokalakantojen vahvistamisen vesienhoidollinen tavoite on runsaan särkikalakannan vähentäminen. Petokalat käyttävät pientä särkeä, lahnaa ja kuoretta ravintonaan.

Mukana olevien ruokakauppojen osalta mukaan tulee myös lähiruoka-ajattelu. Tuoreus, paikallisuus ja lyhyet kuljetusmatkat ovat ympäristönkin kannalta hyviä asioita.
-Vesijärven kuhaa ei taida liian usein kalatiskeiltä löytyä, joten ehkä petokalaistutuksilla saadaan pitkällä aikavälillä myös kuhakantoja nousuun, toteaa Kimmo Tirkkonen.

Puhtaalla Vesijärvellä on myös paikallisia elinkeinoja ja aluetaloutta vahvistava merkitys ja ne luovat puitteet monelle harrastukselle.
-Mukavaahan se on kalastajalle, jos kunnon saalistakin saa, jatkaa Kimmo Tirkkonen, joka muistaa hyvin ajan, jolloin Vesijärven vesi ei juuri hernerokasta eronnut.

Valokuva: Kimmo Tirkkonen (oik.) tutustui viime kesänä käytännössä kuhanpoikasten istutuksiin.

Tutustu Vesijärven päätukijoihin ja erilaisiin tukijuuksiin.

LIsätiedot:

Heikki Mäkinen
ohjelmajohtaja, Päijät-Hämeen Vesijärvisäätiö
040 5148513
heikki.makinen@vesijarvi.fi

Kimmo Tirkkonen
kauppias, K-Rauta Holma
0400 512398
kimmo.tirkkonen@k-rauta.fi