Valitse sivu

Vesijärvi-viikkoa vietetään vuoden tauon jälkeen 7.-13. kesäkuuta.

Viime vuonna viikko jäi koronarajoitusten vuoksi pitämättä ja tänä vuonnakin pitkään oli epävarmaa voidaanko viikkoa järjestää.

 -Luonnossa liikkuminen on kuitenkin ollut tavallistakin suositumpaa viimeisen vuoden aikana. Siksikin koimme, että viikko on syytä nyt pitää niissä puitteissa kuin se turvallisesti on mahdollista, kertoo viestintäasiantuntija Irma Peltola Päijät-Hämeen Vesijärvisäätiöstä.

Viikko alkaa kansainvälisellä järvikunnostuksen tieteellisellä symposiumilla. Nyt toista kertaa järjestettävä Lahti Lakes 2021 pidetään Lahdesta käsin järjestettävänä verkkotapahtumana. Se kokoaa yhteen noin sata vesistökunnostuksen tutkijaa ja asiantuntijaa ympäri maailman.
Vesistöihin liittyvää asiaa tuodaan viikon aikana esille mm. lasten päiväleireillä Lahdessa ja Asikkalassa, Vesijärven kalasta valmistettuja kalapihvejä tarjoillaan tietyissä Päijät-Aterian toimipisteissä, vieraslajeihin ja niiden torjuntaan voi tutustua omatoimisesti erityisillä vieraslaji-poluilla Lahdessa. Hollolassa järjestetään Kirkonkylän ympäristöpäivä monipuolisine ohjelmineen ja Upilan leirikeskuksessa on kaikille avoin perhetapahtuma. Myös purjehdusseuran Myllysaari-päivä on ohjelmassa.

Ohjelmatiedot tarkempine sisältöineen ja ajankohtineen tullaan julkaisemaan vesijarvi.fi -internetsivuilla, Vesijärvi-viikon fb-sivulla ja menoinfossa.
– Koronan vuoksi ohjelmat täsmentyvät vielä. Uskomme kuitenkin, että nämä pääosin ulkotiloissa olevat tapahtumat voidaan järjestää koronaturvallisesti ja suunnitellusti, sanoo Peltola.

Nyt viidennen kerran järjestettävä viikko pidettiin ensimmäisen kerran vuonna 2016. Viikon tavoitteena on viestiä vesistöjen merkityksestä ja kertoa niiden hyväksi tehdystä työstä sekä innostaa erilaisia toimijoita järjestämään viikolle omia tapahtumiaan. Viikko tuo myös kuntalaisia, yrityksiä ja yhdistyksiä toimimaan yhdessä yhteisen Vesijärvemme hyväksi ja nauttimaan sen tarjoamista mahdollisuuksista. Vuosien aikana on syntynyt jo Vesijärvi-viikon perinne.
– Vesijärvisäätiön roolina on saattaa toimijoita yhteen, markkinoida ja viestiä viikosta. Olemme myös mahdollisuuksien mukaan mukana eri tapahtumissa.

Vesijärvi on viikkonsa ansainnut!

Lisätiedot:

Irma Peltola
viestintäasiantuntija
040 5144948
irma.peltola@vesijarvi.fi
Päijät-Hämeen Vesijärvisäätiö