Valitse sivu

Vesijärvellä päästiin tänä vuonna hoitokalastamaan jäältä käsin niin nuottaamalla kuin katiskoilla.

Yrittäjä Ilkka Tonteri kertoo, että reilun kahden viikon katiskakalastuksen saalismäärä oli hivenen alle tavanomaisen.
– Lopulliset tilityskilot puuttuvat vielä, mutta elintarvikekäyttöön myytävä saalis lienee ollut 12-13 tonnia, toteaa Ilkka Tonteri.

Saalis oli pääosin särkeä, josta noin 10 prosenttia oli liian pientä kooltaan. Tonterilla oli 90 katiskaa Laitialan- ja Komonselillä sekä Siikaniemen edustalla.
Lahden ympäristöpalvelujen katiska- ja nuottaussaalis oli noin 4 tonnia. Nuottaa vedettiin viitenä päivänä ja katiskoja oli Enonselällä 30. Esa Huhtanen Lahden ympäristöpalveluista piti tulosta etenkin vetomäärään nähden hyvänä. Nuotasta saatu saalis oli pääosin lahnaa.  Ympäristöpalvelujen talvikalastuskausi kesti kolmisen viikkoa.

Tonterin pyytämien särkien reitti Vesijärvestä ruokapöytään kulkee ensin Ikaalisiin H. Viitakoski Oy:n kalankäsittelylaitokseen, jossa ne perataan ja toimitetaan Järki Särjelle Korpilahdelle. Kaupungin pyytämät kalat myydään Järvi-Suomen Kalatuote Oy:lle Hirvensalmelle niin ikään elintarvikekäyttöön.