Valitse sivu
Vesiposti banneri

Päijät-Hämeen Vesijärvisäätiön Blogi

Kirjoittaja Ilkka Rotkon voi kohdata lähes
päivittäin Vesijärven rannoilla kävelemässä
kamera mukanaan.

Kiinnostus luonnossa liikkumiseen on kasvanut huippuunsa. Kiitos koronapandemian, kaikilla asioilla on kääntöpuolensa. Ikävä kyllä, on myös uutisoitu siitä, että luontoon heitetään roskia ja jätetään sieltä pois lähtiessä omat jäljet siistimättä. Seuraava luontoretkeilijä saa siis nähdäkseen ja koettavakseen roskia ja muuta luontoon kuulumatonta. 

 

Kun perehtyy Vesijärven likaamiseen historiaan, voi vain ihmetellä ihmisen toimintaa luonnon suhteen. Nykypäivänäkin, jokaisessa maailman kolkassa on alueita, joissa pilataan luontoa ja vesistöjä, vaikka ilman puhdasta vettä ei voi olla elämää. Kukaan ei voi uida tai onkia vesipullossa, saati lintu pesää tehdä ja kala kutea. 

 

Lahden seudun luonto alkaa lähes välittömästi kodin tai yrityksen ovesta ulos astuttaessa. 

Myös Vesijärven ja alueen muiden järvien, purojen ja jokien läheisyyteen on helppo päästä, mikä on aivan mahtava juttu kaikille asukkaille ja yritysten henkilökunnille. Ihmiset voivat virkistyä lähellä kotiansa. Vesijärvi ja lähijärvet ovat mitä parhaimpia henkireikiä kaikkina vuodenaikoina. Ehkä niiden arvo nyt, pandemian ansioista, huomataan paremmin. Vesijärven veden laatu on luonnolle, alueen ihmisille ja yritystoiminnalle tärkeä asia. Asukkaita Vesijärven ympäristössä on noin 150.000 ja yrityksiä noin 9000 kpl.  

 

Yritykset voivat tehdä vaikuttavia tekoja Vesijärven hyväksi. 

Vesijärvisäätiön kotisivuilla voit tarkastella sitä, millaiset yritykset ovat tukeneet Vesijärven hoitotoimenpiteitä ja petokalaistutuksia. Hienoa on, että siellä on tukijoita satojen miljoonien liikevaihdon yrityksistä aina mikroyrityksiin saakka. Jokaisen panos on tärkeä. Kaikilla yritystukijoilla on yhteinen tavoite, Vesijärven hyvinvointi ja sen kehittäminen, sekä alueen asukkaiden viihtyminen Vesijärvellä ja sen rantamilla.    

 

Yrityksille on tarjolla yhteistyötä, jolla on merkitystä meille kaikille. 

Vesijärvisäätiö tekee hienoa työtä, jonka hyödyt tulevat kaikkien asukkaiden sekä kaikkien alueen yritysten henkilökuntien kuin myös asiakkaiden iloksi. Vesijärvi ja lähijärvet tarjoavat ympärivuotisen virkistysmahdollisuuden asukkaille ja matkailijoille. Kaikenlainen tuki on tärkeää. Me, mono1.fi markkinointitoimistossa, olemme tehneet mikroyrityksenä yhteistyötä Vesijärvisäätiön kanssa useita vuosia. Kaiken aikaa syntyy uusia ideoita ja mahdollisuuksia yhteistyöhön Vesijärven hyväksi. 

 

Kiinnostaako Vesijärvi? 

Kuinka yritykset voisivat olla mukana Vesijärven hoitotoimenpiteissä ja vielä siten, että se hyödyttää yrityksen markkinointia, myyntiä, henkilökuntaa, asiakkaita ja lopulta myös yrityksen johtoa ja omistajia?  

 

Siinä on yritysjohdolle ja henkilökunnalle hyviä kysymyksiä.