Valitse sivu

Lahdessa on asennettu kaksi jatkuvatoimista vedenkorkeuden seurantalaitetta, joiden tulokset ovat nähtävillä netissä. Kyseisten järvien vedenkorkeudet ovat puhuttaneet alueen asukkaita vuosikymmeniä, ja jatkossa reaaliaikainen vedenkorkeus on jatkuvasti kaikkien nähtävillä.

Hämeen ELY-keskus on asentanut uudet mittauslaitteet Iso-Kukkasen ja Pikku-Kukkasen väliseen salmeen, sekä Sala- ja Ruuhijärven väliseen Salajokeen. Iso-Kukkanen, Pikku-Kukkanen ja Villähteen Kukkanen ovat käytännössä samassa vedenkorkeuden tasossa, joten näiden järvien vedenkorkeuden voi todeta Iso-Kukkasen havainnoista. Myös Sala- ja Ruuhijärvi ovat samassa pinnankorkeuden tasossa, joten Salajoen mittaus palvelee molempien järvien pinnankorkeuden seurantaa.


Tulosten hyödyntäminen

Vedenkorkeuden seurantapisteet on perustettu osaksi valtakunnallista vedenkorkeuden havaintoverkkoa, jonka tuloksia hyödynnetään laajasti.
Seurantatuloksia voidaan mahdollisesti hyödyntää myös suunnitteilla olevien vedenkorkeushankkeiden tarkkailuissa.

Linkki:
Hämeen ELY-keskuksen vedenkorkeusaineistot eri järville
Kuvaajaa klikkaamalla pääsee tarkastelemaan järvikohtaista kuvaajaa, josta pääsee myös taulukkomuotoisiin havaintoihin. Lyhyen havaintohistorian vuoksi keskivedenkorkeuksia ja vedenkorkeuden ääriarvoja ei vielä ole nähtävillä kuvaajissa.

Kuva: Kaappauskuva Hämeen ELY-keskuksen sivuilta.

Lisätiedot

Ismo Malin
vesiensuojelupäällikkö
puh. 050 5259579
ismo.malin@lahti.fi
Lahden kaupunki

Matti Kotakorpi
vesiensuojelusuunnittelija
puh. 050 539 1696
matti.kotakorpi@lahti.fi
Lahden kaupunki