Valitse sivu

Lahtelainen pullonpalautuksen startup, Canit, on ottanut Vesijärvi-työn yhdeksi hyväntekeväisyyskohteekseen. Canit on kehitetty palautettavien tölkkien ja pullojen myyntiin ja ostamiseen. Mobiilisovelluksen avulla myyjä pääsee helposti ja kätevästi eroon tyhjistä, palautettavissa olevista pulloista ja tölkeistä, ja ostaja saa rahaa palauttaessaan ne automaattiin.

Jarkko Suomalainen Canitista kertoo, että idea syntyi omasta tarpeesta, kun pulloja kertyi kotiin ja niiden palauttaminen tuntui turhan työläältä. Ideaa testattiin kysymällä pullonpalautuksesta 300 täysi-ikäiseltä mieheltä ja heistä 17 % piti pullojen palauttamista lähinnä ärsyttävänä. Vaikka suomalainen pullonpalautusjärjestelmä on yksi maailman parhaista, joka kuukausi Suomessa jää palauttamatta pulloja kauppoihin yli miljoonan euron edestä. Lahdessa heitetään pulloja roskiin joka viikko noin 10 000 euron arvosta!

– Haluamme olla pitämässä huolta siitä, että jokainen pullo ja tölkki palautetaan takaisin kiertoon. Se on meidän kaikkien etu. Canit on hauska ja tehokas keino toteuttaa tätä, sanoo Jarkko Suomalainen.

Useissa kaupoissa on palautusautomaattien lähellä laatikko, minne pullokuitin voi tiputtaa ja pullorahalla tuetaan paikallista tahoa.
– Toimme Canittiin vastaavan ominaisuuden ja olemme iloisia siitä, että Vesijärvisäätiö innostui ajatuksestamme ja lähti ensimmäisenä mukaan pilotoimaan tätä ominaisuutta. Sovelluksesta voi käydä katsomassa, kuinka monta pölkkiä Vesijärven hyväksi on jo canitettu!

Pulloista saatava raha jaetaan sovelluksen avulla pullojen antajan, pullojen noutajan ja järjestelmän ylläpitäjän eli Canitin kesken. Jos kiinnostuit, lataa Canit-sovellus puhelimeesi Androidin tai Applen sovelluskaupasta ja ota se käyttöön. 

Canit toimii missä vain, joten jos olet vaikka Vesijärven ystävä Helsingissä tai Rovaniemellä, niin voit silti lahjoittaa pullot ja tölkit Vesijärven hyväksi.

Lue lisää:
www.canit-app.com
Latauslinkit mobiilisovellukseen: www.canit.fi/sovellus ja https://canitapp.page.link/VESIJARVI , joka vie Vesijärvi-canpanjaan.

Ihmetyttikö otsikko? Alla sanasto!

  • canittaa – välittää pullot ja tölkit Canit-mobiilisovelluksen kautta
  • pullot ja tölkit – pölkit
  • canpanja – valitse Vesijärvi-logo sovelluksesta ja liity siten Vesijärvi-canpanjaan. Siten pölkkisi myyntituotto ohjautuu Vesijärven hyväksi
  • canine – sovelluksen vahtikoira, joka kertoo, kun pölkkejä tulee lähellesi noudettavaksi

Lisätiedot:

Jarkko Suomalainen
Canit 
050 3734340
jarkko.suomalainen@canit-app.com
www.canit.fi

Irma Peltola
0405144958
irma.peltola@vesijarvi.fi
Päijät-Hämeen Vesijärvisäätiö