Valitse sivu
Vesiposti banneri

Päijät-Hämeen Vesijärvisäätiön Blogi

Käsityökauppa Ulpukka on paikallisen käsityötaidon
näyteikkuna Lahden matkustajasatamassa. Ulpukka on
myös Vesijärvi-työn pitkäaikainen kumppani. 

Seitsemän käsityöyrittäjän markkinointiosuuskunnan perusta on paikalliset tuotteet, oma design, kotimaisten ja kierrätysmateriaalien hyödyntäminen ja yrittäjyys. Yhteisen kaupan lisäksi hyvä yhteishenki ja saman alan yrittäjien tuki ovat tärkeitä muuten yksin toimiville pienyrittäjille. 

Ulpukassa saavat myyntitilaa myös muut käsityöyrittäjät, kunhan tuote vastaa Ulpukan arvoja ja täydentää valikoimaa. Kaiken kaikkiaan myymälässä onkin yli 30 käsityöyrittäjän tuotteita, mm. neuleita, koruja, kortteja, nahka-, lasi-, kudonta- ja huovutustöitä, keramiikkaa, villiyrttejä, hunajaa ja saunatarvikkeita. Kaikki kotimaista laatutyötä. Tänä vuonna mukaan on tullut ensimmäinen yritys shop in shop -konseptilla. Kalevantulen kasviöljypohjaisia kynttilöitä on iso valikoima ja tietyssä, sovitussa tilassa.  

Yhteistyö Vesijärvisäätiön kanssa alkoi heti säätiön alkuvuosina, kun kukin ulpukkalainen ideoi Vesijärvi-aiheisia tuotteita. Tällöin syntyi mm. lasinen Vesijärvi-purjevene, savisammakko, poppana ja pehmoleluja, joiden myyntituotosta osa lahjoitettiin Vesijärvi-työhön. Nyt myynnissä on Vesijärvisäätiön postikortteja ja postimerkkejä ja tukituotteena puinen jääkaappimagneetti kuhan kuvalla. Vesijärvi 2021 -seinäkalenteria odotellaan jo myyntiin. 

Ulpukan sijainti satamassa Vesijärven rannalla tekee yhteistyöstä luontevaa. Muutenkin ajatusmaailmat kohtaavat. Vesijärven hoito on paikallista työtä ympäristön hyväksi. 

– Tässä lähellä tehdyt laadukkaat käsityötuotteet ovat myös kestäviä ja ekologisia, toteavat Ulpukan yrittäjät.