Valitse sivu

Kuore, Vesijärven hyödyntämätön herkku -materiaalit toteutti LABin ympäristö- ja energiatekniikan projektiryhmä.

Vesijärvi-projektiryhmä toteutti käsikirjoitti, kuvasi ja tuotti videon kuoreesta ja sen käytöstä. Videossa on esillä kuoreen merkitys Vesijärven ravintoketjussa, hoitokalastusta ja kuoreen valmistus herkulliseksi ateriaksi. Sähköinen esite käsittelee samaa teemaa. Katso video ja esite.

– Opiskelijat ovat useana vuonna ideoineet ja toteuttaneet Vesijärvi-viikolle jonkin tapahtuman, kertoo viestintäasiantuntija Irma Peltola Vesijärvisäätiöltä.

Tänä vuonna ryhmän alkuperäisenä ajatuksena oli tehdä tapahtuma hoitokalastuksen, kuoreen ja kalaruoan ympärille. Koronaepidemian varotoimien vuoksi tapahtuma vaihtui videoksi ja esitteeksi samasta aihepiiristä.

LAB ammattikorkeakoulun energia- ja ympäristötekniikan ensimmäisen vuosikurssin opintoihin kuuluu projektikurssi, jossa opiskelijat toteuttavat pienryhmissä itsenäisesti heitä kiinnostavaan aiheeseen liittyvän projektityön.

Aiempina vuosina Vesijärvi-ryhmät ovat järjestäneet Lahden matkustajasatamassa Puhtaasti vesillä -tapahtuman, suunnitelleet Murha Vesijärvellä -mysteeri-illallisen ja järjestäneet iltapäiväkerholaisille onki- ja vesitutkimustapahtuman Pikku Vesijärven rannalla.