Valitse sivu

Kansainvälinen ja avoin vesialan asiantuntijoiden kokous pidetään Lahdessa 17.-20.6. Tervetuloa mukaan!

Sibeliustalolla 17.-20.6. järjestettävän Europe-INBO -kokouksen valmistelut etenevät. Tilaisuuteen odotetaan noin 150-200 vesialan asiantuntijaa ympäri Eurooppaa ja myös sen lähialueilta Pohjois-Afrikasta ja Lähi-Idästä.

Maanantaina 17.6. ohjelmassa keskitytään kuulemaan ja keskustelemaan luontopohjaisista vesienhoidon ratkaisuista. Suomalaisina esimerkkeinä esille nousevat ainakin hulevesien käsittely ja hoitokalastus. Tiistaina 18.6. ja keskiviikkona 19.6. kuullaan eurooppalaisia puheenvuoroja vesienhoidon keskeisistä teemoista kuten maatalouden vesiensuojelusta sekä sisävesien ja merien hoidon yhteydestä toisiinsa.

Yhtä suurta ja edustavaa joukkoa vesienhoidon eurooppalaisia asiantuntijoita saadaan Suomeen koolle vain harvoin. Kolmepäiväisen asiaosuuden lisäksi Europe-INBO:n osallistujille esitellään Lahden ympäristöä kolmella vaihtoehtoisella retkellä. Halukkaan pääsevät kokeilemaan vaikkapa melontaa Vesijärvellä tai mäkihyppysimulaattoria hiihtomuseossa.

Suomen puolelta kongressin järjestelyihin osallistuvat Vesijärvisäätiön lisäksi mm. ympäristöministeriö, maa- ja metsätalousministeriö, SYKE ja Lahden kaupunki.

Europe-INBO on osallistujille maksuton, ja sinne voi vielä rekisteröityä täällä.

Lisätiedot:

Heikki Mäkinen
ohjelmajohtaja
040 5148513
heikki.makinen@vesijarvi.fi
Päijät-Hämeen Vesijärvisäätiö