Valitse sivu
Vesiposti banneri

Päijät-Hämeen Vesijärvisäätiön Blogi

Kirjoittaja Timo Laine on Vesijärven
maisemissa viihtyvä kesäniittotalkoolainen

ja OP Päijät-Hämeen toimitusjohtaja

Lahteen muuttaessani 90-luvun loppupuolella minulle oli suuri iloinen yllätys huomata miten hieno luoto harjuineen ja vesistöineen kaupunkia ympäröi. Seutukuntaa aiemmin tuntemattomana olin jotenkin mieltänyt Lahden teollisuuskaupunkina, jossa luontoelementit olivat vähän sivuroolissa.  Aika pian tänne muutettuamme hankimmekin perheelle kesämökin saaresta Etelä-Päijänteeltä. Sekä Päijänne että Vesijärvi tulivat näissä maisemissa veneillessämme varsin tutuksi.

Vuosi oli 2005 tai 2006 kun jossain Teollisuusseuran tapahtumassa kuulin ensimmäisen kerran Jouko Kempin kertovan, että Vesijärven tila on taas lähtenyt huonompaan suuntaan ja järvi vaatisi pikaisesti määrätietoisia kunnostustoimenpiteitä.  Jouko kertoi ajatelleensa, että Lahden Teollisuusseuralla voisi olla rooli kunnostustoimenpiteiden järjestämisessä ja että mukaan talkoisiin pitäisi saada mukaan asian omakseen tuntevia päijäthämäläisiä yrityksiä/yhteisöjä. Suunnitelmat vietiin määrätietoisesti maaliin ja niin Päijät-Hämeen Vesijärvisäätiö perustettiin vuonna 2007 edistämään Vesijärven ja Lahden seudun muiden järvien hoitoa.

Itse ostin ajatuksen Vesijärvisäätiöstä ja siihen mukaan lähdöstä alusta alkaen. Päijät-Hämeen Osuuspankin perustehtävään kuuluu edistää omistaja-asiakkaidemme ja toimintaympäristömme kestävää taloudellista menestystä, turvallisuutta ja hyvinvointia. Paitsi liiketoimintarooli perustehtäväämme kuuluu siten myös yhteisöllinen rooli mitä Vesijärvisäätiön toiminta mitä suurimmassa määrin edustaa. OP Päijät-Häme onkin alusta lähtien ollut yhtenä päätukijana tukemassa Vesijärvisäätiön toimintaa niin taloudellisesti kuin muunkin toiminnan kautta. Osana Suomi 100 juhlavuotta annoimme henkilöstöllemme mahdollisuuden käyttää palkallisen työpäivän hyväntekeväisyyteen. Yhtenä talkootyökohteena oli Vesijärvi-työ ja henkilöstömme osallistuikin varsin aktiivisesti erilaisiin talkootehtäviin messutyöstä erilaisiin konkreettisiin järven kunnostustehtäviin.

Vesijärvisäätiön toimesta aikaansaatujen aktiivisten kunnostus- ja hoitotöiden ansiosta Vesijärven tila tällä hetkellä olennaisesti parantunut. Järvi vaatii kuitenkin jatkuvaa huolenpitoa myös tulevaisuudessa. Vastuu Vesijärven tilasta jälkipolville on meillä kaikilla päijäthämäläisillä – niin yrityksillä, yhteisöillä kuin yksityishenkilöilläkin.