Valitse sivu

Kolmatta kertaa järjestetyllä Vesijärvi-viikolla oli yli 20 tapahtumaa Lahdessa, Hollolassa ja Asikkalassa. Järjestäjinä oli yli 30 erilaista toimijaa yksittäisestä Vesijärvi-kummista seurakuntayhtymään.

Viikko on jo tuttu monille tapahtumissa kävijöille, toimijoille ja yhteistyötahoille.

– Täältä Vesijärvi-viikon koordinoijan näkökulmasta tuntuu, että viikko on nyt vakiinnuttanut asemansa alkukesän tapahtumana, toteaa viestintäasiantuntija Irma Peltola Vesijärvisäätiöltä.

Viikosta saatu palaute on ollut myönteistä ja viikko koetaan tarpeelliseksi. Yhdistykset pääsevät omine tapahtumineen viikon sateenvarjon alle ja se helpottaa niin järjestämistä kuin markkinointia. Myös uutta yhteistyötä tapahtumien järjestämisessä on syntynyt, mistä varsinkin pienet yhdistykset hyötyvät.

– Hollolan tapahtumat keskittyivät aika lailla yhdelle päivälle. Se saattaisi jatkossa olla hyvä toimintamalli Asikkalassa ja Hollolassa, jos toimijat niin haluavat.

Ensimmäinen Vesijärvi-viikko pidettiin elokuussa 2016, jonka jälkeen viikko siirrettiin kesäkuun alkuun. Peltolan mukaan nykyinen ajankohta on parempi. Luonto on alkukesästä parhaimmillaan ja vesiin liittyvät asiat kiinnostavat luonnostaan ennen lomakautta.

Tänä vuonna lasten kerhot ottivat viikon tapahtumat omikseen ja vierailivat monessa kohteessa mm. onkimassa, perehtymässä pohjaeläimiin ja tekemässä kaarnalaivoja. Yksittäisistä tapahtumista mittavin oli Lahden alueen rotareiden kanssa yhdessä järjestetty Vesijärvi puhuttaa -paneelikeskustelu. Alan huippuasiantuntijoiden ajatuksia vesien tilasta ja hoidosta kokoontui kuulemaan yli sata henkilöä.

Kuva: Vesikiikarointia Pikku-Veskulla (Loviisanpässin kerho)

Lisätiedot:

Irma Peltola
viestintäasiantuntija
040 5144958
irma.peltola@vesijarvi.fi
Päijät-Hämeen Vesijärvisäätiö