Valitse sivu

Järvikalastus Turtiainen aloitti Vesijärven hoitokalastukset lokakuun alussa. Saalista on toistaiseksi saatu noin 20 000 kg. Yrittäjät Markku Turtiainen ja Ilkka Tonteri kalastavat jäiden tuloon asti pääasiassa Laitialanselällä, Paimelanlahdella ja Enonselällä.
– Kalat ovat vielä levällään, joten isoja saaliita ei ole vielä tullut. Jos päivässä on kahdella vedolla saanut 3000 kiloa, se on hyvä tulos.

Vuosia sitten Vesijärvellä saattoi kertasaalis olla 10000-14 000 kiloa särkikalaa. Hoitotoimet ovat sittemmin purreet ja nyt tarvitaan enemmän vetoja saman saalismäärän saamiseksi.

Imatralta ja Riihimäeltä tulevat ammattikalastajat liikkuvat monilla järvillä eri puolilla Suomea. Heidän mielestään Vesijärvi erottuu edukseen.
– Kalat ovat isokokoisia. Näin isoja särkiäkään ei ole muualla kuin täällä, he toteavat.

Hoitokalastussaalliin mukana nousevat petokalat palautetaan järveen. Ne hoitavat kalakantaa käyttämällä mm. juuri särkiä ravintonaan.

Hoitokalastus jatkuu Vesijärvellä jäiden tuloon asti. Nuotta lasketaan sinne, missä kaikuluotain osoittaa kaloja olevan. Parina viime syksynä nuottausta haitanneita piileviä ei ainakaan vielä ole näkynyt.

Lahden ympäristöpalvelut on nuotannut Kymijärveltä noin 21 000 kiloa. Saalista on jaettu ilmaiseksi halukkaille. Kaloista kiinnostuneet voivat edelleen liittyä sähköpostilistalle, joiden jäsenille ilmoitetaan milloin ja mistä kalaa voi noutaa muutamaa tuntia etukäteen. Liity listalle tästä.