Valitse sivu

Mainostoimisto Halolla tulee olemaan tärkeä rooli säätiön varainhankinnassa, erityisesti kampanjoiden suunnittelussa. Mikko Vänskä, yksi kolmesta Halon yrittäjäosakkaasta, kokee mainostoimiston sijoittaman merkittävän työpanoksen painavampana satsauksena kuin suurempien yritysten antaman rahallisen tuen. Yhteistyön alkamisen kannalta tärkeää oli, että Vesijärvisäätiössä oltiin valmiita kokeilemaan haastaviakin markkinointikonsepteja. Halo haluaa tarjota niin yrityksille kuin kansalaisille hauskan, mielekkään tavan osallistua konkreettisesti Vesijärven kunnostamiseen. Samalla viedään johtavaa suomalaista vesistökunnostustaitoa maailmalle.

Mainostoimisto Halo lähti mukaan Vesijärven kunnostustyöhön, koska myös pk-yritysten on tärkeää tehdä näkyviä tekoja lakisääteisen vastuunsa lisäksi. Samat lainalaisuudet kuitenkin pätevät myös non profit puolella; ihmisten ajatteluun vaikuttaminen saa aikaan tekoja, ja sitä kautta myyntiä ja kasvua. Mainokset eivät ole itsetarkoituksellinen keino tai kanava. Vain vaikuttamisella on merkitystä.

– Halo on perustettu Lahdessa. Vaikka suuri osa töistämme on nykyisin pääkaupunkiseudulla, niin pitkät siteet Päijät-Hämeeseen työllistävät edelleen paljon. Olemme yli 15 vuoden aikana työskennelleet paljon mm. cleantechin parissa. Yksi viime aikojen päijäthämäläiselle yleisölle näkyvimmistä ja menestyneistä töistä on asikkalalaisen Viipurilaisen kotileipomon tarinan kertominen. Myös siinä ollaan välillisesti puhtaan luonnon kanssa tekemisissä, kertoo Mikko Vänskä.

Mikko harrastaa intohimoisesti vapaalaskua ja on huolissaan ilmastonmuutoksen uhkasta harrastuksen jatkuvuudelle. Se olikin yksi tärkeä syy, miksi hän halusi sitoutua Vesijärvi-työhön.
– Molemmissa on kyse luonnon kunnioittamisesta, vaikka tulokulma on hieman eri, Vänskä toteaa.

Lisätiedot:

yhteyspäällikkö Anu Isojärvi, anu.isojarvi@vesijarvi.fi, puh. 040 512 3118
ohjelmajohtaja Heikki Mäkinen, heikki.makinen@vesijarvi.fi, puh. 040 514 8513

osakas, copywriter Mikko Vänskä, mikko.vanska@halo.fi, puh. 050 596 8834