Valitse sivu

Päivän saalis oli pääasiassa särkeä ja 300-500 grammaista lahnaa. Ahventakin oli vähän. Anita Laukkanen Nastolasta aikoo umpioida särkiä ja tehdä pikkuahvenista kalakukon.

– Heti pitää autoon hypätä, kun viesti saapuu. Tänne kannattaa tulla, sillä umpioitu purkkisärki on hyvää ja säilyy pitkään, sanoo Laukkanen.

Lahtelaisen Kari Räsänen saalis päätyy pannulle. Hän fileoi lahnat ja nylkee ja paistaa ahvenet. Hyvää tulee.

Moni haki kalaa lemmikeilleen, kissoille ja koirille. Asikkalalainen Ada Heinonen syö itsekin kalaa, mutta pääosa noudetusta menee koiralle, kahdelle kissalle ja 40 kanalle. Keitetty kala maistuu hyvin niille kaikille, eivätkä ruodot haittaa.

Esa Huhtanen nuottausporukasta kertoo, että päivittäiset saaliit ovat olleet 1000-1500 kiloa. Ajoittain nuottaamista haittaavista piilevistä ei nyt ollut harmia, sillä veto oli lyhyt. 
– Piilevää kyllä on, mutta noin sadan metrin vedon aikana levää ei ehdi kertyä suurta määrää nuottaan, hän kertoo.

Huhtasen mukaan kalannoutolistalla on useampi sata nimeä.
– Usein toivotaan, että tiedon saaliista voisi saada aiemmin, mutta aina ei kalaa tule. Voimme ilmoittaa kalasta vasta siinä vaiheessa, kun näemme saaliin, sanoo Esa Huhtanen.

Hoitokalastusta tehdään Vesijärvellä myös Laitialan selällä. Jos haluat saada tiedon ilmaisen hoitokalastussaaliin noutoajoista ja –paikoista ilmoittaudu sähköpostilistalle tästä.