Valitse sivu

Parissa minuutissa kolme särkeä

Syönti oli kohdallaan perheille suunnatussa lähikalastusillassa Vääksyssä. Tuukka Ahonen nosti laiturille pieniä särkiä särjen perään. Tuukka on jo tottunut onkija, jonka mielestä hauskinta onkimisessa on – kun saa kalaa.

Tuukka osallistui onkitapahtumaan yhdessä äitinsä Salla Helvilän kanssa. Hänen mukaansa mato-onkiminen on siitä mukavaa touhua, että sinne pääsee nopeasti ilman sen suurempia varusteluja.

Juuri tästä on kyse lähikalastusilloissa. Niiden avulla halutaan muistuttaa perheitä ja nuoria siitä, että kalastusta voi helposti harrastaa lähellä kotia tutuilla rannoilla olevilla paikoilla.

– Onkiminen on hyvä tapa aloittaa kalastusharrastus, sanoo Maiju Puranen, yksi Päijät-Hämeen kalastusohjaajista. Kalastus edistää osaltaan lapsen luontosuhteen muodostumista ja tuo vesiympäristöä tutuksi. Kun nuorena aloittaa, niin harrastus säilyy usein koko elämän ajan.

Purasen mukaan onkimisen voi aloittaa heti, kun vapa pysyy kädessä eli ihan päiväkoti-ikäisenä. Kun ikää karttuu ongelle voikin sitten jo mennä kavereiden kanssa. Onkimiseen ei tarvitse mitään lupia, joten sikälikin se on mutkatonta niin aikuisille kuin lapsille.

Ensimmäisen tunnin aikana Vesijärven vierasvenelaiturilta saadaan ongittua särkiä, salakka ja lahna.

Suomen vapaa-ajankalastajien keskusjärjetön lähikalastusiltoja pidetään tiistaisin. Katso muut illat tästä. Järjestäjät tuovat mukanaan onget ja syötit, joten eikun onkimaan!