Valitse sivu

Artikkelikilpailun jaettu kolmas sija

Vesijärven kasviplanktonin jäänalaista elämää käsittelevä tieteellinen artikkeli  (”Salmi P. & Salonen K. 2016. Regular build-up of the spring phytoplankton maximum before ice-break in a boreal lake. Limnology and oceanography 61(1): 240-253”) voitti jaetun kolmannen palkinnon kansainvälisen limnologijärjestön (The International Society of Limnology, SIL) järjestämässä artikkelikilpailussa.

Kilpailu oli suunnattu opiskelijoille ja nuorille tutkijoille. Artikkelien arvioinnissa pisteytettiin tutkimuksen tieteellinen ja tekninen laatu, tutkimusmenetelmät ja tieteellinen vaikuttavuus. Osallistujia oli 17 eri maasta. Palkinnon voittanut artikkeli on osa Pauliina Salmen viime vuonna julkaistua väitöskirjaa, jonka ohjasi professori Kalevi Salonen.

Pauliina Salmen väitöskirjan aineisto on kerätty Vesijärveltä ja hän toteutti työn Vesijärvisäätiön apurahan turvin.

 

Linkki artikkeliin: http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/lno.10214/full

ja väitöskirjaan: https://jyx.jyu.fi/dspace/handle/123456789/45928

 

Lisätietoja: Pauliina.u.m.salmi@jyu.fi