Valitse sivu

Lahden ympäristöpalveluiden oma hoitokalastusryhmä aloitti nuottaukset 8.2. Enonselällä ja Jomisetilta tilattu nuottaus alkoi samaan aikaan Komonselällä.

Tavoitteena on saada ylös mahdollisimman paljon särkikalaa, lähinnä lahnaa ja särkeä. Toistaiseksi kalaa on saatu keskimäärin noin 1500 kg/veto. Viime vuosina syksyn hoitokalastusta on rajoittanut massiiviset piileväkukinnat, minkä takia on tärkeää saada jo talvinuottauksilla ja kevään rysäpyynnillä mahdollisimman paljon vuotuisesta 200 000 kg tavoitteesta kokoon. Hoitokalastussaalismäärän tavoitteen saaminen ei ole tiukasti sidottu kalenterivuoteen.

– Pyyntimääristä jääminen useampina peräkkäisinä vuosina ei kuitenkaan ole ravintoverkon rakenteen kannalta suotavaa. Olisi hyvä, jos huonon saalisvuoden jälkeen tilannetta voisi seuraavana vuonna paikata vastaavasti suuremmalla saalismäärällä, toteaa vesiensuojelupäällikkö Ismo Malin Lahden ympäristöpalveluista.

Tällä hetkellä jäät ovat vielä vahvat, noin 40 cm paksut. Mikäli kelit ovat plussan puolella pitempään, eikä yöpakkasiakaan ole, on odotettavissa jäiden nopea heikkeneminen. Yleensä maaliskuu on ollut talvinuottaukselle parasta aikaa, mutta parina viime vuonna on jäiden aikainen lähtö lyhentänyt nuottausaikaa huomattavasti.

Nuottaussaaliin noutomahdollisuudesta ilmoitetaan sähköpostitse ryhmään liittyneille henkilöille. Jos haluat saaliskalaa liity infolistalle tästä.