Valitse sivu

Perinteisesti ylivoimaisesti tehokkain pyyntimenetelmä on ollut syysnuottaus, mutta tänä syksynä piilevän runsaus on jälleen haitannut merkittävästi nuottausta. Paimelanlahdella nuottaus on onnistunut kohtalaisesti ja nuottauksissa on tullut hieman alle 30 tonnia saalista.

Hoitokalastukset tehdään nykyään kahdessa osassa, jossa keväinen rysäpyynti on oma urakkansa ja syysnuottaus omansa. Rysäpyynnin merkitys on ollut jatkuvasti suurempi, koska nuottaus on herkkä pyyntimuoto sää- ja leväolosuhteille ja nuottasaaliit ovat jääneet totutusta monena syksynä. Tänä vuonna ammattikalastaja sai Enonselältä rysillä hieman yli 32 tonnia vähäarvoista kalaa.

Hoitokalastussaaliin hyödyntämistä on edistetty tiedottamalla sähköpostilistan kautta, koska kalaa voi hakea. Tätä kautta hyötykäyttöön on päätynyt arviolta muutama tuhat kiloa kalaa, ja loput Labio Oy on ottanut vastikkeetta vastaan Kujalan kompostointiasemalle osallistuen näin Vesijärven hoitotyöhön.

Hoitokalastusta jatketaan niin pitkään kuin säät sallivat.

Lisätiedot: Matti Kotakorpi, Lahden seudun ympäristöpalvelut, matti.kotakorpi@lahti.fi, puh. 050-5391696