Valitse sivu

Vesijärvisäätiö palkitsee ensimmäistä kertaa Vuoden Vesijärvi -kummin. Arvonimen saa Pertti Hietamies Lahdesta, joka tunnetaan myös taiteilijanimellä Petteri Hietamies.

Hän on vuoden aikana monin tavoin tuonut Vesijärveä ja sen hoidon tärkeyttä esille. Musiikkia ja laulua harrastava Hietamies on esiintynyt Ympäristökylässä, järjestänyt Vesijärven satamassa yhteislaulutilaisuuden, tukenut arpamyyntiä ja osaltaan vaikuttanut siihen, että Ankkurin miestenkerhosta tuli ensimmäinen Vesijärven yhteisökummi. Pertti Hietamies liittyi Vesijärvi-kummiksi vuonna 2012.

Vuoden Vesijärvi –kummi tullaan valitsemaan vähintään joka toinen vuosi.

”Hyvän asia vuoksi”

Hietamies teki työuransa pääkaupunkiseudulla yhdyskuntarakentamisen parissa. Insinöörinä ympäristökysymykset tulivat monella tapaa hänelle silloin tutuiksi. Vuosaaren rannassa esiintyi tuolloin mittavia leväongelmia, jotka pikkuhiljaa ovat kadonneet.

– Muutimme puolisoni Ritvan kanssa pääkaupunkiseudulta Lahteen Ankkurin alueelle 2009. Kun istun kotona pöydän ääreen näen Vesijärven ja sen sataman, kertoo Pertti Hietamies.

Pertti Hietamies pitää laulamisesta ja tekee hyväntekeväisyyskonsertteja mielellään. Vaikka toiminta on harrastusluonteista, sitä tehdään huolella ja tosissaan. Usein mukana on hollolalainen harmonikansoittaja Jorma Wessman tai pianisti Timo Koskelainen. Tarvittaessa Hietamieheltä löytyy taustanauhat, ja puoliso Ritva hoitaa miksaukset. Kotoisin musiikkilaji on perinteinen tanssimusiikki.

Vesijärven lisäksi Hietamies kumppaneineen on ilahduttanut kuulijoita mm. Lahden kaupunginsairaalassa ja Jalkarannan sairaalassa, Tapanila-kodissa, eläkeläisyhdistyksissä ja Harjulan Settlementissä.

– Tässä ajassa moni hamuaa vain itselleen kaikkea hyvää. Me haluamme olla liikkeellä hyvän asian vuoksi ja tuottaa iloa muille. Kyllä siitä kertyy hyvää karmaa, jonka saa myös itse takaisin, pohtii Pertti Hietamies.

Vuoden kummi pitää hyvänä, että vesistöpuolelle on saatu myös isoja yrityssponsoreita, niin Vesijärvelle kuin Itämerellekin.

– Me kaikki voimme kuitenkin tehdä jotain, myös ilman suuria seteleitä, hän muistuttaa.