Valitse sivu

Millaisia näyteikkunoita nuoret luovat Vesijärven hoitotyön tukemiseksi?

Aiemmin pidetyn semifinaalin kahdeksan parasta somistuslinjan opiskelijaa aloittavat kolmipäiväisen kilpailu-urakkansa tiistaina 8.huhtikuuta toteuttamalla Vesijärvi-aiheisen näyteikkunan annetuista materiaaleista. Näyteikkunasomistuksen tarkoituksena on luoda ikkuna, joka mahdollisimman hyvin aktivoisi katsojia tukemaan Vesijärven hoitotyötä esim. lahjoittamaan avustuksia tai liittymään kummeiksi.

– Tulee olemaan todella jännittävää nähdä, minkälaisia näkökulmia alle 20-vuotiailla on aiheeseen, toteaa Irma Peltola Vesijärvisäätiön viestinnästä. Vesijärvisäätiö on iloinen mahdollisuudesta olla näin mukana Taitaja 2014 -toteutuksessa.

Somistajien kilpailun kaksi muuta tehtävää liittyvät myös ympäristöön ja kestävään kehitykseen. Toisena päivänä kilpailijat laativat esillepanon Kontti-tavaratalon kierrätysvaatteista ja kolmantena päivänä kampanjan Punaisen Ristin Kansainvälisen vaateavun keräyksen tukemiseksi ja tiedostamiseksi. 

Ammattitaidon SM-kilpailu

Taitaja on Suomen suurin ammatillisen koulutuksen vuosittainen tapahtuma. Sen kilpailuihin osallistuu noin 400 opiskelijaa. Taitaja2014 järjestetään Lahden Urheilu- ja messukeskuksessa ja sen vieressä sijaitsevissa Koulutuskeskus Salpauksen tiloissa. Tapahtumaan on vapaa pääsy, ja sinne odotetaan noin 40 000 kävijää.

Yleisö pääsee seuraamaan ammattiin opiskelevien nuorten kisaa ja samalla tutustumaan laajasti eri ura- ja koulutusvaihtoehtoihin. Tapahtuma tarjoaa yrityksille mahdollisuuden kohdata oman alansa tulevaisuuden huippuosaajat ja nuorille tilaisuuden kokea, millaisia eri ammatit ovat käytännössä.

Mukana kilpailussa on myös kymmeniä kansainvälisiä vierailijaosallistujia.

Lue Vesijärvi-tehtävä Taitaja 2014 -kilpailuissa täältä! Saman linkin kautta pääset tutustumaan muihinkin lajeihin. 

Taitaja2014 tapahtuman järjestää Koulutuskeskus Salpaus yhteistyökumppaneidensa kanssa. Lajijärjestelyissä on mukana kuusi muuta suomalaista ammatillista oppilaitosta ja satoja eri alojen yrityksiä. Tapahtuman taustaorganisaationa toimii Skills Finland ry.