Valitse sivu

Taidetta koteihin – ja yrityksille

Lahden messujen Lahti Business Up -iltamissa 21. marraskuuta järjestetään jo toisen kerran taidehuutokauppa Vesijärven hyväksi. Taitelijat Juhani Honkanen, Arto Määttä, Olavi Lanu ja Reino Hietanen ovat lahjoittaneet huutokaupattavat työt. Meklarina toimii päätoimittaja Heikki Hakala. Iltamat alkavat klo 19 ja päättyvät 22.

Tervetuloa huutokauppaan!

Mikäli sinulla ei vielä ole lippua iltamiin, ota yhteyttä helena.ikonen@vesijarvi.fi tai 044 313 2041.

Katso lisää tapahtumasta Lahden messujen sivuilta.  

Puiden peitto
Arto Määttä: Puiden peitto, 2008. Öljyväri kankaalle
(kennopohja 30 x 30 cm).

Lumen helmassa
Arto Määttä: Lumen helmassa, 2008. Öljyväri kankaalle
(kennopohja 30 x 30 cm).

Arto Määttä on Posiolla syntynyt, lahtelaistunut kuvataitelija ja taidemaalari.

Hän kertoo ”Puiden peitto” ja ”Lumen helmassa” töistään:

– Käsittelin tuolloin taiteessani luontoa sekä laajoina maisemanäkyminä että metsän sisuksina. Lähtökohtana maalauksiini ovat olleet fyysiset maisemat. Keväällä 2005 aloin maalata Metsä-sarjaa. Hain kokemuksia metsästä maalaamalla havaintojani ja elämyksiäni. Lähestymistapani on perinteinen realistinen maisemamaalaus.

Soidin                               
Juhani Honkanen: Soidin, 2006.
Öljyväri (40 x 40 cm).      

Juhani Honkanen on Lahdessa syntynyt ja Hollolassa asuva taidemaalari ja kuvanveistäjä (öljy, akryyli, akvarelli, pastelli, grafiikka sekä kuvanveisto pronssista ja kivestä). Hän on toiminut vapaana taiteilijana vuodesta 1972 ja hänellä on ollut lukuisia näyttelyitä niin Suomessa kuin ulkomailla. Pitkään uraan mahtuu monta tyylisuuntausta.

Taiteen tehtävänä on hänestä antaa ihmisille tunteita, elämyksiä, rakkautta. Juhani Honkanen lahjoitti huutokauppaan teoksen ”Soidin”.
          

                                                                             

 Masurkka asetelma                                  
Masurkka asetelma, 2011. E.A. Taiteilijavedos 6/10
(kehyksineen noin 60 x 70 cm).

Ullakkohuone
Reino Hietanen: Ullakkohuone, 2006. Litografia 16/20 (kehyksineen noin 40 x 60 cm).

Reino Hietanen on Lahdessa asuva taidemaalari ja professori. Hän on tehnyt maalauksia, kollaaseja ja litografioita sekä lasi- että seinämaalauksia julkisiin tiloihin. Hänen töillään on useimmiten jokin konkreettinen lähtökohta, kuten maisema tai asetelma, mutta teokset lähestyvät abstraktia ilmaisua.

Reino Hietasen ”Masurkka asetelma” on osa hänen asetelmasarjaansa. Reino Hietanen luonnehtii asetelman tunnelmaa ruutuineen ja väreineen hilpeäksi. 

 

 

”Ullakkohuone” puolestaan on pöytäasetelmia -sarjasta. Pöytä pienen tilan nurkassa välittää ullakkohuoneen tunnelmaa.                               

Tanssiva saniainen                                      
Olavi Lanu: Tanssiva saniainen, 1996. Offset lito 13/35 (kehyksineen noin 60 x 80 cm).

Professori Olavi Lanu on lahtelaisten hyvin tuntema kuvanveistäjä. Hänen ”Tanssiva Saniainen” kuuluu sarjaan Elämää suomalaismetsissä. Alun perin tuo nimi oli vuonna 1978 Venetsian Biennalessa esillä olleella tilateoksella. Olavi Lanu on kuvannut myös sarjan valokuvia luonnonmateriaaleista tehdyistä teoksista. Sekä Venetsian työt että nuo valokuvat olivat osaltaan innoittamassa Lanu-puiston veistoksien teossa. 

Offsetlitot, joita ”Tanssiva saniainen” edustaa, ovat viimeinen versio aiheesta. Kaikissa Lanun teoksissa, niin veistoksissa kuin valokuvissakin, yhtenä yhteisenä tekijänä ja mielenkiinnon
kohteena on ollut pintarakenne, materiaalin tuntu.