Valitse sivu

Päijät-Hämeen lähiruokapyöräily sai liikkeelle noin 60 aiheesta kiinnostunutta pyöräilijää alueen työyhteisöistä ja yrityksistä. Mukana oli myös muutamia yksityishenkilöitä. Pyöräilyn järjesti MTK Häme yhteistyössä Vesijärvisäätiön kanssa.

Pyöräilijät lähtivät liikkeelle perjantaina 9.8. varhain aamusta Lahden satamasta, josta he suunnistivat ensin kohti Hollolaa ja Valosen hunajatilaa. Tästä seuraava vierailukohde oli Kolilan maitotila Asikkalassa ja siitä sitten matka jatkui lopulta Asikkalaan, jossa särkiburgereita tarjottiin Päijännetalolla.

Pyöräilijät saivat Päijännetalolla syödäkseen tuotetta, jonka nimesimme särkiburgeriksi. Käytännössä tämä tarkoitti Koulutuskeskus Salpauksen kokkien Olli Turusen ja Jukka Turtan valmistamaa särkikalapihviä tarjottuna Kanavan Kotileipomon tuoreen ruisleivän sisällä. Burgerin kanssa lisukkeena sai Herkkumaan kurkkusalaattia ja kuivattua sipulia. Makuyhdistelmä oli todella onnistunut!

Pikainen palaute kuluttajilta antoi ymmärtää, että särkipihvi maistui joistakin ennakkoluuloista huolimatta todella hyvältä ja vastaavaa tuotetta syötäisiin mielellään myös tulevaisuudessa. Erityisesti monia tuntuu ihmetyttävän, miksi särkeä ei hyödynnetä paljon nykyistä enemmän, kun siitä saa näin maistuvia tuotteita valmistettua. Juuri tähän haasteeseen ”Järvi Hoi” pyrkiikin vastaamaan tuomalla kuluttajien tietoisuuteen särjen mahdollisuudet ja monipuolisuus ruokakalana ja edistämällä samalla paikallistoimijoiden ansaintamahdollisuuksia.

Särki on hyvää ja sitä on toistaiseksi riittävästi! Kiitos pyöräilijöille, oli hieno päivä.

Burgerit valmistuvat grillissä!

Burgerit maistuvat!

Myös Vesijärvisäätiön ohjelmajohtajalle tarjottiin burgeria!

Vääksyn Myllyn Kari Savola tuulettaa perillä!

Pyöräilijät saapuivat Päijännetalolle näyttävästi!