Valitse sivu

Lahden Ateria toteutti perjantaina 17.5. Lahden Kärpäsen koululla lounaalla tuotekokeilun Kruunu Herkun valmistamalla kalamurekkeella. Erityisen tästä tuotekokeilusta teki se, että kalamurekkeen raaka-aineita olivat särki ja lahna, jotka ovat hoitokalastuksen seurauksena syntynyttä kalasaalista. Osa kaloista oli pyydetty Vesijärvestä viime syksynä ja osa talvella 2013 Haukivedeltä.

Kalamureke tarjolla ruokalinjastolla. Kuva: Kaj Loman

Kokeilun taustavoimana oli ”Järvi Hoi” – hanke ja syy yhteistyöhön Lahden Aterian kanssa löytyi Lahden Aterian omasta innostuksesta lähiruokailua kohtaan. Lähi- ja luomuruoka ovat saaneet vahvan sijan Lahden Aterian tuotevalikoimassa ja siksi myös vähäarvoinen kala on Lahden Aterialle kiinnostava tuote.

Kaikkiaan kokeilu sujui mallikkaasti, mutta ei ehkä tuottanut niin positiviista tulosta kuin tässä vaiheessa toivottiin. Paikalla ollut uutiskamera herätti kuitenkin suurta uteliaisuutta ja hilpeyttä oppilaiden keskuudessa, minkä takia kokeilu näkyi myös Ylen uutisissa.Tästä suuri kiitos Yle Lahdelle!

Oppilaat antoivatkin murekkeesta vaihtelevaa palautetta, mutta joukkoon mahtui paljon oppilaita, jotka eivät murekkeesta niin pitäneet. Oppilailta saadun palautteen mukaan 114 oppilasta piti murekkeesta, mutta valitettavan suuri osa eli 250 oppilasta ei pitänyt murekkeen mausta tai ulkonäöstä. Lahden Ateria ei kuitenkaan lannistunut tuloksesta, vaan aikoo kokeilla tuotetta uudestaan erilaisilla lisukkeilla ja kastikkeilla.

Tuotetta kokeiltiin myös Lahden Aterian henkilöstöravintolan puolella, missä asiakaskunta on varttuneempaa. Lahden Aterialta saamiemme tietojen mukaan tuote meni hyvin kaupaksi henkilöstöravintolassa ja Lahden Ateria harkitsee vakavasti tuotteen tarjoamista säännöllisesti henkilöstöravintolassa. Seuraammekin tilannetta jännityksellä.

Kokeilusta kirjoitettiin hyvät artikkelit paikallislehtiin, joten suosittelemme tutustumaan myös niihin:

Etelä-Suomen Sanomat: Koulun kalapuikoille löytyi lähivesistä maistuva korvike

Yle Lahti:Lahtelaiskoulussa maisteltiin roskakaloja

 

Kuvassa Kruunu Herkun kalamureketta kastikkeella sekä perunaa, hernettä ja kurkkua. Kuva: Kaj Loman