Valitse sivu

Vesijärvisäätiö järjesti maaliskuussa Lahti Aquan vesitornissa yksityistilaisuuden, jonka yhteydessä oli mahdollista tuoda esille vähäarvoisen kalan monipuolisia mahdollisuuksia ruokakalana ja jakaa asiallista tietoa hoitokalastuksesta.

Lähinnä tilaisuudessa esiteltiin vesijärviohjelman viime aikojen onnistumisia ja Vesijärven nykytilaa, mutta hyvin kiinnostuneita oltiin myös ”Järvi Hoi” – hankkeen sisällöstä ja erityisesti vähäarvoisesta kalasta valmistetuista maistiaisista.

Pääroolissa särkikalojen esittelyssä ja käsittelyssä oli Haukikoira Oy. Yritys tunnetaan osaavana ja monipuolisena kalaruokien valmistajana ja ennakko-odotukset palkittiin. Haukikoiran kalamestarit onnistuivat yllättämään yleisön positiivisesti maistattamalla herkullisia kalaruokia, jotka ovat omiaan edistämään särkikalojen kohottamista arvokalojen joukkoon. Lisäksi tilaisuuden lopussa järjestetty kalankäsittelynäytös oli kunniamainninan arvoinen.

Kaikkiaan tilaisuus oli hyvin onnistunut monestakin näkökulmasta. Tästä suuri kiitos kuuluu myös Lahden kaupungin hoitokalastajille, jotka toimittivat tilaisuuteen vastapyydettyä särkeä ja pientä ahventa. Kiitos kaikille tilaisuuteen osallistuneille ja oman panoksensa järjestelyihin antaneille.

Yhteiskuvassa Haukikoiran osaavat tekijät Mika, Joni ja Börje

Tarjoilut paljastetaan yleisölle

Yleisön odotus palkittiin

Tarjolla mm. limemarinoitua särkeä ja kylmäsavutahnaa hauesta

Mika aloittamassa kalankäsittelynäytöstä lyhyellä luennolla

Hauki valmiina fileinä

Hauen jälkeen siirryttiin lahnaan ja särkeen