– Olin mukana myös Mällinojan kosteikon kunnostuksessa ja perehdyin siellä kalanvaellusreittien tekemiseen, Elina kertoo. Sain työskennellä alan konkareiden kanssa, mikä oli aivan mahtavaa!
Elina oli kenttätöissä eli tutkimassa Vesijärveen laskevien ojien vedenlaatua PENA vedentutkimuslaitteella.Ihan kylmiltään Elina ei kenttätöihin hypännyt, hän opiskelee kolmatta vuotta Turun yliopistossa pääaineenaan maantieto ja sivuaineina biologia sekä ympäristötiede.
Vesijärvitöissä hän kertoo oppineensa paljon.
– Eteenkin Juha Keto on opettanut minulla uutta jokaisella lauseellaan, ja olen yrittänyt painaa kaiken mieleen parhaani mukaan. Työn kautta perehdyin ympäristön kunnostukseen, tutkijan työhön sekä ympäristön suojelemiseen hallinnon näkökulmasta.
– Parasta olivat kenttätyöt, kun sai analysoida itse otetut näytteet sekä viedä niitä eteenpäin. Haasteellisinta oli soveltaa yliopiston opittua, akateemista tietoa käytännön tasolle.
– Idean vapaaehtoistyöstä sain Turun yliopistossa, kun Timo Vuorisalo mainitsi luennollaan Vesijärven. Sovimme Vuorisalon kanssa, että vapaaehtoistyö Vesijärvisäätiössä antaisi minulle pari opintopistettä, ja sainhan paljon käytännön työkokemusta.
Kesän jälkeen Elina Strandman jatkaa biologian ja maantieteen opintoja ja aloittaa kandityön suunnittelun.
– Toivon vielä olevani tiiviissä yhteistyössä Vesijärvisäätiön ja Vesijärben ystävien kanssa. Kun tulen Lahteen viikonloppuisin, olen aina heidän käytettävissään, lupaa Elina.
Tutustu myös Vesijärven ystäviin TÄÄLTÄ