Valitse sivu

Tämän vuoden Päijät-Hämeen Kalastuskeskuksen Pyydystalkoissa valmistui kaksi nuottaa, sata katiskaa ja lisäksi korjattiin vanhoja hoitokalastusvälineitä sekä koottiin Weke- hoitokalastuskatiskoita. Talkoolaisia paikalla oli vähintään reilu 30 päivässä, parhaina päivinä jopa 60 ahkeraa tekijää.

Erkki Porri seuraa, kuinka Taisto Syrjä saa katiskaan muodon

Erkki Porri seuraa, kuinka Taisto Syrjä saa katiskaan muodon

-Talkoot on sosiaalinen tapahtuma. Jotkut näistä miehistä ovat käyneet täällä jo 19 vuotta ja tuntevat toisensa. Täällä he pääsevät vaihtamaan kuulumisia sekä jakamaan kokemuksia ja kalatarinoita, kertoo järjestävän seuran, Päijät-Hämeen Kalastuskeskus ry:n toiminnanjohtaja Jari Hagman. Talkoot pidettiin Askon vanhan tehdaskiinteistön hallissa tammikuun viimeisellä viikolla.

Valmistuneet nuotat menevät yleiskäyttöön kalastusseuroille. Suurin osa osallistujista on eläkeläisiä tai maanviljelijöitä ja jotkut olivat jopa ottaneet vapaapäiviä töistä talkoiden takia.

Talkoot rahoittivat Vesijärvisäätiö ja Lahden seudun ympäristöpalvelut.

Teksti: Noora Eskola
Kuva: Jere Grönberg